Atletisme

Eliud Kipchoge renuncia a participar als Mundials d'atletisme per batre el rècord del món de marató

El kenià, l'home més ràpid del món en aquesta distància tot i que el seu temps no ha estat homologat, vol batre un rècord que va estar a punt de superar la passada temporada
Eliud Kipchoge va guanyar la marató dels Jocs Olímpics de Rio 2016 (Reuters)

Eliud Kipchoge va guanyar la marató dels Jocs Olímpics de Rio 2016 (Reuters)

El kenià Eliud Kipchoge, l'home que ha corregut més ràpid la distància de la marató, ha renunciat a participar amb Kènia als Mundials d'atletisme de Londres que es disputaran entre el 4 i el 13 d'agost. El campió olímpic als Jocs de Rio 2016 vol reservar-se per intentar batre el rècord del món de la distància el 25 de setembre a Berlín.

Kipchoge va córrer el passat 6 de maig a l'autòdrom de Monza els 42 quilòmetres i 192 metres en 2 hores i 25 segons, però el seu temps no va ser homologat per la Federació Internacional perquè va fer servir pantalles per protegir-se del vent, i va poder gaudir d'altres ajudes com avituallament itinerant i llebres rotatòries.

L'atleta kenià vol assaltar el registre de 2 hores, 2 minuts i 57 segons del seu compatriota Denis Kimetto. La temporada passada, al Marató de Londres, es va quedar a només 8 segons de batre'l. Wilson Kipsang, medalla de bronze a la marató dels Jocs Olímpics de Londres de l'any 2012, també ha renunciat a participar al Mundial per participar a la marató de Berlín al setembre.

Tot i això, Kènia presentarà un equip potent amb Daniel Wanjiur (últim guanyador de la marató de Londres), Geoffrey Kirui (vencedor a Boston) i Paul Lonyangata (guanyador a París). Aquest país africà no guanya l'Or dels Mundials d'aquesta especialitat des de l'any 2011.

NOTÍCIES RELACIONADES