Primera Divisió

El València s'estrena a la Lliga derrotant clarament el Mallorca per 3-0

El València s'ha convertit en el primer líder de la Lliga després del seu triomf contra el Mallorca per 3-0. L'equip d'Unai Emery ha mantingut a Mestalla el nivell ofert davant el Madrid a la Supercopa i ho ha tingut tot de cara per derrotar un conjunt balear que ha acusat en excés les imporants baixes sofertes. Villa i Mata han avançat els "xe" superada la mitja hora de la primera part i els illencs no han tingut capacitat de resposta. Vicente, a deu minuts per al final, ha tancat la golejada.

Les importans baixes d'homes bàsics en el Mallorca de la temporada passada com Jonás, Fernando Navarro, Borja, Ibagaza i sobretot Dani Güiza han delmat clarament les possibilitats de l'equip entrenat per Gregorio Manzano. N'hi hagut prou amb el primer partit de Lliga per veure que els illencs no són l'equip que tan bé va acabar la temporada passada.

Tot i donar la cara durant la primera mitja hora de joc, el gol inaugural de Villa ha castigat la línia de flotació d'un Mallorca que, al llarg de tot el partit, ha mostrat una manca total de grapa ofensiva. Si bé és cert que en un inici de partit obert els de Manzano s'han mostrat ordenats i ràpids en les alternatives, en encaixar el primer gol en contra han desaparegut de la gespa de Mestalla.

I això que una cessió al porter assenyalada erròniament per Rubinos Pérez en el minut 10 ha donat als balears l'ocasió més clara de tots els 90 minuts. El xut del lliure indirecte ha estat desviat a córner. La igualtat dels primers minuts s'ha trencat en el 33 de la primera quan David Villa ha rematat a plaer una centrada de Pablo que s'ha empassat Moyà després d'una grandiosa assistència de Silva. Sense temps per reaccionar, Mata ha marcat el segon quatre minuts més tard en aprofitar de nou un refús del porter mallorquí que ha deixat morta la pilota a l'interior de la petita. La tímida rèplica dels de Manzano ha estat un xut de Jurado al pal en el 39. A banda d'això, el Mallorca no s'ha aproximat amb evident perill a la porteria defensada pel brasiler Renan.

Segona part tranquil·la

Amb el 2-0, l'equip d'Emery s'ha limitat a assegurar el resultat davant la indolència dels visitants. Només l'entrada d'Aduriz, segon fitxatge més car en la història del Mallorca, ha donat una mica, només una mica, de profunditat als illencs. El basc ha perdonat el 2-1 i en la jugada següent Vicente no ha tingut tanta compassió -o tant desencert- i després d'una excel·lent jugada trenada ha marcat el 3-0 a plaer. El partit ha estat vist per a sentència i el marcador deixa el València com a líder provisional de la Primera Divisió.