Baena arrossega una lumbàlgia des de fa un mes
Futbol

El Tribunal Suprem dóna la raó a Baena, que no haurà de pagar 3,5 milions d'euros al Barça

El litigi que Raúl Baena mantenia des del 2007 amb el Barça ha quedat vist per a sentència i el jugador de l'Espanyol finalment no haurà de pagar els 3,5 milions d'euros en concepte d'indemnització que li demanava el Barça. El futbolista perico només haurà d'abonar a l'entitat culer els 30.000 euros en concepte d'extinció anticipada del seu contracte.

Actualitzat
El litigi que Raúl Baena mantenia des del 2007 amb el Barça ha quedat vist per a sentència i el jugador de l'Espanyol finalment no haurà de pagar els 3,5 milions d'euros en concepte d'indemnització que li demanava el Barça. El futbolista perico només haurà d'abonar a l'entitat culer els 30.000 euros en concepte d'extinció anticipada del seu contracte, diners que ja va dipositar l'any 2007 en canviar el Barça per l'Espanyol.

La justícia ha tingut en compte les explicacions de Baena, sustentades en la desproporció del que demandava el Barça respecte al que ell percebia en el contracte que va signar l'any 2002 (menys de 200 euros al mes, més ajudes als seus pares) i en què no podien coexistir al mateix temps un contracte professional amb un que no ho era.

Amb aquesta sentència del Suprem es tanca el culebron entre Baena i el Barça, que es va iniciar el 2007 quan el jugador va rescindir unilateralment el seu contracte amb l'equip blaugrana.

El gener del 2009, un jutjat de primera instància va estimar parcialment l'esmentada demanda i va condemnar el jugador a pagar 30.000 euros per extinció anticipada del contracte no professional i 500.000 euros en concepte d'indemnització. La sentència va ser recorreguda per parts davant l'Audiència Provincial, que a l'abril del 2010 va desestimar íntegrament el recurs del jugador i el va condemnar a pagar al Barça 3,5 milions d'euros més els interessos legals.

A mitjans del 2010, Baena va interposar un últim recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, que avui ha deixar el litigi vist per a sentència.

Anar al contingut