El Sevilla suma un valuós triomf a Istanbul i posa un peu a la fase de grups de la Champions (1-2)

El Nàpols també ha encarrilat la classificació amb un triomf contra el Niça (2-0), mentre que el Celtic goleja l'Astana i l'Olympiacos i el Hapoel Beer Sheva han guanyat per la mínima

Àlex CastellsActualitzat

Istanbul Basaksehir, 1 – Sevilla, 2

Un gol de Ben Yedder a les acaballes del partit, en culminar un acció de Jesús Navas, ha certificat la victòria del Sevilla. Abans del descans, Sergio Escudero havia donat avantatge als andalusos. Sergio Rico ha salvat l'equip en més d'una ocasió, però no ha estat prou encertat en el gol de l'empat, obra de l'holandès Elia. L'entrada al camp de l'ex del Manchester City Jesús Navas ha estat providencial. En la segona pilota que ha tocat, ha assistit Ben Yedder, que, de taló, ha establert el definitiu 1 a 2. El desenllaç de l'eliminatòria serà dimarts que ve al Sánchez Pizjuán, en directe per TV3.

Celtic, 5 – Astana, 0

El Celtic no ha tingut pietat de l'Astana, el campió del Kazakhstan, i ha deixat sentenciada la classificació per a la fase de grups. L'any passat, els dos equips ja es van trobar en la prèvia de la Champions i el Celtic va suar la cansalada per deixar fora de combat el seu rival. Aquest cop, el duel ja està decidit. Leigh Griffiths ha liderat l'exhibició dels catòlics a Celtic Park. Els gols de Postnikov, en pròpia porteria, de Sinclar –en dues ocasions--, Forrest i Griffiths han arrodonit la maneta del Celtic.

Nàpols, 2 – Niça, 0

El Niça no ha ofert gaire resistència a San Paolo i s'ha vist superat per un Nàpols ambiciós. Tot i l'allau d'ocasions dels italians, només Dries Mertens i Jorginho, de penal, han pogut batre el porter Cardinale. Al Niça, no ha destacat gaire l'ivorià Seri. A més, l'equip francès ha acabat amb nou jugadors sobre la gespa per les expulsions de Koziello, amb vermella directa, i de Plea, amb dues grogues.

Olympiacos, 2 – Rijeka, 1

L'Olympiacos ha salvat la papereta en el temps afegit. S'ha vist contra les cordes durant una hora de partit. El brasiler Heber, abans del descans, ha donat l'avantatge als croats. No ha estat fins al minut 66 que Vadis Odjija Ofoe ha equilibrat la balança. L'expulsió de Zuta, del Rijeka, ha aplanat el camí a l'Olympiacos, que ha pogut evitar la sorpresa "in extremis" i gràcies a un cop de cap d'Alexis Romao.

Hapoel Beer Sheva, 2 – Maribor, 1

A Israel, hi ha hagut el mateix guió que a Atenes. S'ha avançat l'equip visitant per mitjà del veterà Marcos Tavares. Però l'Hapoel ha estat capaç de capgirar el marcador. El nigerià Nwakaeme i Shir Tzedez, des del punt de penal, han assegurat el triomf. En la tornada, a Eslovènia, tindran l'oportunitat de guanyar-se la classificació, per primer cop en la seva història, per a la fase de grups de la Champions.