El Reus ha adquirit una tercera part de les accions del BIT FC xinès
Futbol

El Reus es converteix en un dels primers clubs que compra accions d'un equip de futbol xinès

El màxim accionista del Reus, l'exdirectiu blaugrana Joan Oliver, espera trobar talents en el país asiàtic que puguin acabar jugant al Baix Camp

Actualitzat

El Reus ha comprat el 29% de les accions de l'equip de futbol xinès BIT FC i es converteix en un dels primers clubs que controla una part tan important d'un equip asiàtic.

La notícia d'inversors xinesos que compren clubs de futbol europeus està a l'ordre del dia, però aquesta vegada els papers s'han invertit i, justament, el protagonista no és un dels grans equips del futbol europeu que mouen pressupostos milionaris. Amb aquesta maniobra l'equip del Baix Camp vol ser pioner a mirar d'entrar en l'hermètic mercat xinès i fer del BIT FC un club competitiu.

El cervell de l'operació ha estat l'exdirectiu del Barça, Joan Oliver, avui màxim accionista del Reus, i té molt clar que a "curt termini no hi haurà gaire negoci" però amb una mica de perspectiva està convençut que aquesta iniciativa pot ser la primera pedra "en el desenvolupament del futbol a la Xina" i que "podria acabar generant futbolistes de talent".

El futbol xinès, subratlla Oliver, "està ple de gent amb molts diners i amb poca experiència". Tampoc descarta que darrere del Reus altres clubs s'apuntin a actuar de forma similar "si l'experiment funciona".

El BIT FC lluitarà, la propera temporada, per ascendir a la divisió de plata xinesa, la CL2sota les ordres de l'exjugador roig-i-negre, Robert Ahufinger i el cos tècnic estarà format per altres il·lustres exmembres del conjunt reusenc com l'excapità Jaume Delgado o els preparadors físics, David Jovell i Guillem Oriol.
 

Anar al contingut