(Sandra Birklbauer/Red Bull)
Alpinisme

El repte de Núria Picas: creuar els Alps en 40 dies

La catalana, que comença avui aquesta nova aventura, haurà de superar 85.000 metres de desnivell positiu i gairebé 2.000 quilòmetres en només 40 dies

Actualitzat

Núria Picas no deixa mai de plantejar-se nous reptes, i l'últim començarà dissabte. La manresana donarà inici des de la població austríaca de Reichenau an der Rax a una nova aventura que la portarà a travessar al costat de sis companys la colossal serralada dels Alps d'est a oest.

Picas té per davant 40 dies de travessa a peu i sobre esquís sense cap jornada de descans fins arribar a Niça, meta final del Red Bull Der Lange Weg. En total 1917 quilòmetres de distància, passos per muntanyes llegendàries com el Mont Blanc (4.808 m) i un desnivell acumulat de més de 85.000 metres.

Aquest repte està inspirat en la històrica travessa que fa 47 anys van realitzar per primera i única vegada un grup d'aventurers austríacs. Com a l'any 1971, els atletes que formen part de l'aventura han estat triats per les seves capacitats físiques i perfils complementaris per tal de formar un equip sòlid que pugui trencar un rècord que està prop de complir les seves noces d'or.

Al costat de la Núria Picas formaran part de l'expedició la italiana Tamara Lunger, l'austríac David Wallmann, l'alemany Philipp Reiter, el suís Bernhard Hug i els nord-americans Mark Smiley i Janelle Smiley.

 

 

L'equip de Red Bull complet: 

 


 

 

Anar al contingut