El Reial Madrid s'acomiada de la fase de grups amb una victòria intranscendent davant el Borussia Dortmund (3-2)

Borja Mayoral, Cristiano Ronaldo i Lucas Vázquez han marcat els gols del Madrid mentre que Aubameyang, amb un doblet, ha estat l'autor de les dianes dels alemanys

Oriol Llach EstrellaActualitzat

Intranscendent partit de Champions entre el Reial Madrid i el Borussia Dortmund. Zidane ha alineat un onze amb jugadors dels menys habituals i és que els blancs, amb el segon lloc assegurat i sense possibilitat de passar a vuitens de final com a primers de grup, no s'hi jugaven res més enllà que millorar la imatge grisa oferta en els darrers enfrontaments.

El Dortmund, en canvi, sí que tenia la pressió de guanyar al Santiago Bernabéu i confiar que el modest Apoel de Nicòsia no donés la sorpresa imposant-se al poderós Tottenham si volien assegurar-se una plaça per jugar a l'Europa League, però els anglesos han superat sense problemes els xipriotes.

Tan bon punt la pilota ha començat a rodar per la gespa, el Madrid ha sortit com un tro amb la determinació d'oferir una bona imatge a la seva afició. Al minut 8, Borja Mayoral ha obert el marcador amb un gol de murri en aprofitar una mala rematada d'Isco a l'àrea petita quan intentava xutar una assistència de Cristiano Ronaldo (1-0).

El segon del Madrid ha arribat abans del quart d'hora amb una genialitat del davanter portuguès: Canonada creuada des de fora de l'àrea que entra per l'escaire mentre Bürki, el porter alemany, es quedava plantat i sorprès per la trajectòria de la pilota (2-0). Amb aquesta diana, Cristiano Ronaldo s'ha convertit en el primer jugador de la Champions que marca en els sis partits de la fase de grups de la màxima competició europea.

El Borussia no s'ha resignat tot i les complicacions sobrevingudes amb les que s'han trobat només començar i han amenaçat la porteria de Keylor Navas en tres ocasions gairebé consecutives. Els alemanys han despertat i s'han fet amb el control del partit. Just abans del descans, Aubameyang ha escurçat distàncies rematant de cap una centrada espectacular Schmelzer després de robar la pilota al Madrid (2-1).

A la represa, només començar, Sahin ha servit una assistència entre línies que ha recollit Aubameyang just davant de Navas, el primer xut el porter blanc l'ha pogut refusar, però la pilota ha tornat als peus del davanter gabonès i no ha perdonat a la segona ocasió, fent pujar l'empat a 2.

Llavors, l'intranscendent partit s'ha accelerat, amb un Madrid amb l'orgull ferit i un Dortmund, amb la confiança recuperada després d'un mal inici de partit. Cristiano Ronaldo ha marcat però l'àrbitre no l'ha concedit per fora de joc davant la indignació del Santiago Bernabéu i menys d'un minut després, una jugada boja a l'àrea dels alemanys ha acabat amb el tercer del Madrid: Bürki envia la pilota als núvols amb els punys, cau al cap de Theo Hernández i assistència a Lucas Vázquez que remata al primer toc.

La mala notícia per als blancs l'ha donat Raphael Varane, que s'ha lesionat tot sol i s'ha assegut a la gespa per demanar el canvi. La baixa del central francès genera un maldecap dels grossos a Zinedine Zidane de cara al proper compromís de Lliga contra el Sevilla i és que Sergio Ramos i Dani Carvajal es perden el partit per sanció i Vallejo no ha entrat en la convocatòria per unes molèsties musculars. El Madrid haurà d'enfrontar-se al conjunt andalús amb només quatre defenses naturals: Achraf, Nacho, Marcelo i Theo.