Vela

El regatista Dídac Costa afronta el repte de ser el primer català a la Vendée Globe

Hi ha homes que fan dels seus reptes el motor de la seva vida. El navegant barceloní Dídac Costa n'és un bon exemple. Només la tenacitat d'aquest bomber professional ha permès que pugui participar en la vuitena volta al món de vela en solitari.

Actualitzat

Dídac Costa serà el primer català que s'embarqui en l'aventura de la Vendée Globe. Ho farà a bord d'aquest vaixell, el "One Planet, One Ocean". Aquest dimecres al port de Barcelona ha presentat el seu projecte.

A la Vendée Globe, se la coneix també com l'Everest del Mar. És una volta al món en solitari, sense escales i sense assistències. I el punt de partida: Les Sables d'Olonne, a la Bretanya francesa, el 6 de novembre. A partir d'aquí, als navegants els espera una ruta de 26.000 milles, superant el cap de Bona Esperança, el cap Leeuwin i el cap d'Hornos abans d'afrontar el tram final, rumb novament a Les Sables d'Olonne.

El rècord és de 78 dies. El repte de Dídac Costa no és establir un nou rècord sinó completar la prova. Ho fa, això sí, sense un patrocinador principal, la qual cosa l'ha dut a endeutar-se per tirar endavant el projecte. La Fundació Navegació Oceànica Barcelona li ha cedit un vaixell avarat l'any 2000 i el Dídac s'ha fos els estalvis per poder complir el seu somni. Costa ja va formar part d'un equip amb el qual va completar la Barcelona World Race l'any passat

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut