Bàsquet

El Regal Barça fa oficial la renovació per una temporada més de Gianluca Basile

Gianluca Basile seguirà una temporada més al Regal Barça. El veterà escorta italià de 35 anys, que va acabar el seu contracte el passat 30 de juny, ha arribat a un acord per renovar el seu vincle amb el club blaugrana, on complirà la seva sisena temporada. Basile va arribar al Barça la temporada 2005-2006 de la mà del tècnic montenegrí Dusko Ivanovic al costat del seu compatriota Denis Marconato i durant aquest període s'ha convertit en un jugador molt estimat per l'afició barcelonista gràcies a la seva entrega a la pista.

Actualitzat
Després d'una primera campanya en què el Barça només va guanyar la Copa del Rei, va ser l'arribada de Xavi Pascual a la banqueta barcelonista el que va impulsar el seu protagonisme a l'equip i que va culminar la temporada passada amb el títol de l'Eurolliga, que va aconseguir per primera vegada després d'onze anys com a professional.

Basile ha jugat un total de 203 partits a l'ACB amb la samarreta blaugrana i 108 de l'Eurolliga. En les cinc temporades com a jugador del FC Barcelona, l'italià ha fer una mitjana de 7,6 punts per partit a l'ACB i de 8,17 punts en la màxima competició continental.

El veterà jugador, de 35 anys i 1,92 metres, ha dit que se sent "molt feliç" perquè continua en "un gran equip". "És el que volia i, al final, ho he aconseguit. El Barça em brinda l'ocasió de seguir competint a un nivell molt alt i lluitant per tot i, a més, amb opcions reals de guanyar títols", ha reconegut. El jugador italià està finalitzant les seves vacances al seu país i s'incorporarà al treball del Barcelona el 19 d'agost amb la resta dels seus company que no disputaran el Mundial de Turquia.

Carlos Suárez, objectiu de futur

Després de renovar Gianluca Basile per una temporada més, el Regal Barça ja dóna per tancada la plantilla per a la pròxima temporada. L'única gestió que falta és rescindir el contracte de Jordi Trias, que està buscant un nou equip. L'altre front obert és la possible incorporació de Carlos Suárez. El Barça ha presentat una oferta a l'Estudiantes per incorporar l'aler, que es quedaria una temporada més cedit al club madrileny. Suárez dubta entre el Barça i el Reial Madrid, que vol incorporar-lo aquesta mateixa temporada.
Anar al contingut