El Rayo s'imposa a Balaídos davant un Celta incapaç de guanyar a casa i deixa el Betis com a nou cuer de la Lliga (0-2)

El Rayo Vallecano ha sumat una merescuda victòria a Balaídos per 0-2 davant un Celta incapaç de guanyar a casa aquesta temporada i surt de la cua de la classificació en detriment del Betis. En els altres partits corresponents a la dotzena jornada de la Lliga BBVA, l'Athletic ha remuntat contra el Llevant a San Mamés (2-1) gràcies a una bona segona part amb gols de Mikel Rico i Aduriz i el Getafe i l'Elx han empatat a un al Coliseum Alfonso Pérez.

Celta, 0 - Rayo Vallecano, 2

El Rayo Vallecano ha trencat una ratxa de tres derrotes consecutives a Balaídos, un estadi propici per als equips visitants aquesta temporada. El Celta de Luis Enrique segueix incapaç de guanyar un partit de Lliga a casa i aquesta vegada el Rayo s'ha emportat els tres punts amb absoluta justícia. En el minut 23, Jonathan Viera ha fet el 0-1 i en el 72, Larrivey ha sentenciat el duel amb el 0-2 davant l'impotència de l'afició gallega. El Celta, que acumula cinc partits com a local sense marcar ni un gol, s'ha vist superat clarament pels madrilenys, que amb aquest merescut triomf abandonen la cua de la classificació en detriment d'un Betis que rebrà el Barça com a nou cuer en solitari de la Lliga.

Athletic Club, 2 - Llevant, 1

L'Athletic ha mostrat intensitat durant el primer quart d'hora de partit però el Llevant s'ha anat fent amb l'enfrontament. Quan ha començat a ploure a San Mamés ha canviat el guió del partit i el gol ha arribat pels alacantins. Ha estat al minut 33 quan David Barral ha avançat el Llevant al marcador. Assistència de Xumetra des de la línia de fons a Barral que, tot i trobar l'oposició d'Iraizoz en la primera rematada, a la segona, el porter basc no hi ha pogut fer res.

A la segona, l'Athletic ha buscat l'empat davant d'un Llevant a l'espectativa. Keylor Navas ha salvat l'empat en una rematada de cap al minut 60. Onze minuts més tard, però, no ha pogut evitar l'empat de l'equip basc. Una centrada de Toquero ha estat refusada amb els punys pel porter alacantí i Mikel Rico ha aprofitat el refús per engaltar una volea i enviar la pilota al fons de la porteria. En el 83, Aduriz ha remuntat el partit a través d'una rematada de cap que Keylor Navas no ha pogut aturar.

El Getafe i l'Elx empaten en un duel equilibrat al Coliseum Alfonso Pérez (1-1)

El Getafe i l'Elx han empatat a un en partit corresponent a la dotzena jornada de la Lliga BBVA al Coliseum Alfonso Pérez. En un duel bastant equilibrat, els madrilenys s'han avançat amb un gol de Pedro León en el minut 16, però, en l'inici de la represa, el ghanès Boakye ha establert de cap la igualada definitiva. Amb aquest punt, el Getafe encadena tres partits consecutius sense guanyar a casa, tot i que es manté en zona europea, mentre que l'Elx suma quatre desplaçaments sense perdre i s'allunya a quatre punts de la zona de descens.