Messi, en el clàssic de pretemporada a Miami (@fcbarcelona)
Messi, en el clàssic de pretemporada a Miami (@fcbarcelona)
Barça

El Barça s'enfronta al primer clàssic de la temporada sense Neymar

Barça i Reial Madrid s'enfronten en el partit d'anada de la Supercopa d'Espanya, aquest vespre a les 22.00, en directe per TV3

Actualitzat

El partit d'anada de la Supercopa d'Espanya que acull el Camp Nou aquest vespre, en directe per TV3 a les 22.00, presenta el primer clàssic oficial de la temporada --sense Neymar, que va volar a París--, entre un Barcelona en plena reconstrucció i un Reial Madrid que aposta per la continuïtat en una etapa d'èxits.

El Barcelona rep el Reial Madrid amb l'objectiu d'aconseguir una victòria que li permeti encarar, amb garanties, la tornada de la Supercopa d'Espanya, i reafirmar la seva confiança en el nou projecte d'Ernesto Valverde. Mentre el club treballa, de moment sense èxit, per cobrir el buit que ha deixat la fuga de Neymar al PSG, la temporada no espera els blaugranes, que afronten el primer partit oficial del nou curs amb només tres cares noves: les del lateral Nélson Semedo, el central Marlon Santos i l'extrem Gerard Deulofeu.

Però si Semedo i Marlon, de moment, semblen comptar poc per a Valverde, tot apunta que Deulofeu serà l'encarregat de fer de Neymar en el 4-3-3 que el tècnic extremeny ha decidit mantenir aquesta temporada i que s'ha convertit en el dibuix de capçalera de "l'estil Barça".

Valverde no podrà comptar amb els lesionats Rafinha Alcántara i Thomas Vermaelen. Aquest últim, a més, és un dels futbolistes que el club aspira a col·locar en aquest mercat estival. Malgrat els problemes que el Barça està tenint en la confecció definitiva de la plantilla, l'equip ha deixat unes sensacions més que notables en aquesta pretemporada.

En la gira nord-americana, els blaugranes van practicar un futbol atractiu, recuperant la pressió alta després de pèrdua. Van derrotar rivals d'entitat com el Juventus, el Manchester United i el Reial Madrid, al qual va vèncer per 2-3, a Miami. Ho intentarà repetir al Camp Nou amb un onze titular molt similar al que Luis Enrique alineava la temporada passada.

Així doncs, Valverde podria calcar l'alineació que va treure en la golejada contra el Chapecoense (5-0), en la presentació de l'equip davant la seva afició en el Trofeu Joan Gamper. Ter Stegen o Cillessen, que podria tenir el seu premi després de destacar en pretemporada, sembla l'únic dubte.

El Madrid aspira a prolongar el seu domini  

El Reial Madrid, de la seva banda, arriba a la cita amb el desig de conquerir el Camp Nou en una mostra de poder que segueixi assentant el seu domini actual en les grans competicions després de conquistar la temporada passada la Lliga de Campions i la Lliga.

Les males sensacions de pretemporada, sense un sol triomf en cap dels seus amistosos, les van enterrar els homes de Zinedine Zidane així que va hi va haver alguna cosa en joc. La final de la Supercopa d'Europa va resoldre tots els dubtes i va reaparèixer l'alt nivell competitiu que sempre mostren en les finals. El seu objectiu és repetir-lo en una que es juga a doble partit i per un títol, la Supercopa espanyola, a la qual el tècnic madridista va donar més importància pel rival que té davant.

Cristiano Ronaldo s'hi apunta. Llest per ser titular en un estadi on va deixar empremta en més d'una ocasió i amb ganes de silenciar tot allò que va arribar en un estiu de filtracions i assumptes judicials, abans d'encarar dimecres la rebuda de l'afició del Santiago Bernabéu.

El tècnic francès, que ha guanyat totes les finals que ha jugat des del seu pas al primer equip del Reial Madrid i que mai ha perdut en les seves dues visites al Camp Nou, ha de decidir si aposta per la BBC o sacrifica un dels seus membres per a la continuïtat d'inici d'Isco Alarcón després de la seva exhibició en la Supercopa d'Europa. El croat Luka Modric ha de complir sanció per una expulsió en l'última participació en la Supercopa d'Espanya.

Anar al contingut