Busquets i Iniesta aixequen el Trofeu de la Copa del Rei del 2017
Busquets i Iniesta aixequen el Trofeu de la Copa del Rei del 2017
Futbol

El Mundial de Futbol de Rússia del 2018 provoca l'avançament a l'abril de la final de la Copa del Rei

El 2018 és any de Mundial. Les exigències de la FIFA respecte el calendari de seleccions obliga a modificar els calendaris de les diferents lligues. A Espanya, la principal afectada ha estat la final de la Copa del Rei

Actualitzat

La Federació Espanyola de Futbol i la Lliga han arribat a un acord, amb la mediació del CSD, per definir el calendari de la temporada 2017-18. La Primera Divisió començarà el tercer cap de setmana d'agost i s'acabarà el 20 de maig. La novetat més destacada és la final de la Copa del Rei, que es jugarà el dissabte 21 d'abril.

A partir del 14 de juny del 2018 es disputarà el Mundial de Rússia. La FIFA exigeix un període de descans i de preparació per a les seleccions entre el final de les diferents lligues nacionals i el començament del Mundial, i això obliga a acabar abans la temporada del futbol espanyol.

La final de la Copa del Rei, que aquest any es va disputar el dissabte 27 de maig, ha estat la gran afectada pel Mundial. Es jugarà el dissabte 21 d'abril del 2018. Diumenge 22 hi haurà Lliga, la jornada 34 de Primera i la 36 de Segona. Els dos finalistes, però, jugaran els seus partits en una altra data.

Els primers partits oficials seran l'anada i la tornada de la Supercopa d'Espanya que disputaran Reial Madrid i FC Barcelona. L'anada serà el 13 d'agost al Camp Nou, i la tornada, el 16, al Bernabéu. Pel que fa a les aturades per partits de seleccions, la primera serà el primer cap de setmana del setembre (2-3). La següent aturada serà el primer cap de setmana de l'octubre (7-8).

El sorteig del calendari tindrà lloc el 20 de juliol, durant l'Assemblea General de la Federació Espanyola.

Anar al contingut