Waterpolo

El Mataró i el Sabadell es classifiquen per a la final a quatre de l'Eurolliga femenina

Les vigents campiones d'Europa s'han desfet amb autoritat del Dunaujvaros (19-11) i el conjunt del Maresme ha fet una exhibició èpica per eliminar l'UVSE Budapest (12-8)

La final a quatre de l'Eurolliga de waterpolo femení tindrà dos representants catalans aquest 2017. El CN Sabadell i CN Mataró s'han desfet dels conjunts hongaresos de la competició, el Dunaujvaros i l'UVSE Budapest, respectivament, aquest dissabte.Tots dos han pogut jugar la tornada a casa, i això ha estat especialment positiu per a les maresmenques, que havien de remuntar el 9-10 de l'anada i s'han vist empeses per la seva afició, que ha convertit la piscina del Sorrall en una autèntica olla de pressió.

El Mataró, amb totes les jugadores d'allò més concentrades, podria haver demanat que el partit s'acabés a la meitat del primer quart, i ja hagués tingut la feina feta amb el ràpid parcial de 3-1 que ha aconseguit. Però les de Florin Bonca sabien que no superarien aquest partit sense patir davant la duresa de l'UVSE.

Les visitants han aconseguit mantenir-se dins del partit amb un desavantatge d'un únic gol durant ben bé dos quarts. Això jugava al seu favor si pretenien reservar-se per a una estirada final. A més de la fortalesa en defensa, han demostrat una gran potència ofensiva, però una Debby Willemsz incommensurable ha aturat sota pals un llançament rere l'altre.

En canvi, la resistència hongaresa sí que ha cedit davant la fe en atac de les catalanes. Liderades per Laura López (màxima anotadora amb 4 gols), i amb aportacions destacadíssimes de Zoe Arancini (3), Clara Cambray (2) i Ciara Gibson (2), les maresmenques han trobat una fase trencada del partit, entre el final del tercer període i el principi del quart, per clavar el cop al rival amb un parcial de 4-0 (Arancini ha fet dos d'aquests gols) que deixava un brillant 11-7. López ha fet el dotzè i definitiu gol en els últims minuts, i l'efusivitat amb què ho ha celebrat ha estat ben eloqüent per entendre que el Mataró s'havia guanyat la final a quatre.

Les màximes golejadores per part de l'UVSE han estat Rita Keszthelvi (3), Ildikó Tóth (2) i Dóra Csabai (2).

El Sabadell confirma el pronòstic

El CN Sabadell s'ha assegurat la presència a la fase final de l'Eurolliga, després de golejar el Dunaujvaros per 19-11. D'aquesta manera, les de Nani Guiu han ratificat la victòria aconseguida en l'anada a Budapest (12-9).

El partit gairebé no ha tingut història després d'una fulgurant sortida de les vallesanes, que ràpidament s'han posat amb un clar avantatge en el marcador (4-1), amb dos gols inicials de Claudia Tabani.

L'avantatge s'ha disparat en el segon quart (10-4), tot i que Menczinger l'ha rebaixat fins al 10-5 al descans. En la represa, les hongareses han reaccionat amb un parcial de 3-4, amb gols de Vályi, Gurisati (2) i Horvath. Però, a l'inici de l'últim quart, la diferència semblava igualment insalvable (13-9). En aquest tram final, el Sabadell ha castigat la gosadia del rival amb un 3-0, i, a partir d'aquí, tot ha estat un camí plàcid fins al contundent 16-9.

La màxima golejadora de l'equip local ha estat la capitana, Olga Domènech (4), seguida per Neushul (3), Tabani (3), Cordobés (3) i Bea Ortiz (2),