Futbol

El Lleida rescindeix el contracte d'Eric Zárate arran dels seus missatges racistes, sexistes i anticatalans

El davanter de Sant Vicenç dels Horts va publicar en els seus comptes a les xarxes socials una sèrie de missatges injuriosos que han sortit a la llum arran del seu fitxatge pel club de la Terra Ferma

Actualitzat

El Lleida Esportiu ha decidit rescindir el contracte d'Eric Zárate. El jugador, fitxat la setmana passada procedent de l'Albacete B, havia publicat missatges racistes, sexistes i anticatalans uns anys enrere que han sortit a la llum arran de la seva incorporació al club de la Terra Ferma. El davanter, originari de Sant Vicenç dels Horts, només haurà jugat, doncs, una hora amb el Lleida.

En els seus comptes a les xarxes socials, segons va revelar "Nació Digital", Zárate va escriure uns missatges de contingut injuriós, tant pel moviment independentista ("Putos independentistas de mierda. Viva el PP y los toros"), com per Catalunya en general, com a protesta perquè la Generalitat no va permetre instal·lar pantalles gegants per veure els partits de la selecció espanyola ("Puta Generalitat de mierda (...) Viva España y puta Catalunya"). Zárate és català i es va formar futbolísticament a la Damm.

Igualment, d'acord amb la recopilació de missatges ja esborrats que va capturar el "Nació Digital", Zárate va mostrar la seva indignació cap a Lewis Hamilton, fins i tot en va demanar la mort: "Puto negro de mierda. Muerte a Hamilton, hijo de puta". I, finalment, també se li ha detectat un comentari insultant cap a les dones: "¡Qué putas todas!", deia.

Zárate ja havia debutat amb el Lleida. Va jugar aquest dimecres gairebé una hora en el partit que l'equip de la Terra Ferma va perdre contra el Badalona (3-1) corresponent a la Copa Catalunya.

El jugador ha publicat un missatge de disculpa a seu compte de twitter arran de la revolada que ha agafat el seu cas. "Demano perdó a totes les persones ofeses. Sóc el primer en sentir-me'n ofès avui. És part del meu passat. He madurat. Ho sento de tot cor". Tot i les disculpes, però, el Lleida ha considerat que el jugador no tenia lloc en el seu projecte. 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut