Tom Dumoulin celebra el seu triomf a Oropa (EFE)
Tom Dumoulin celebra el seu triomf a Oropa (EFE)
Ciclisme

El líder del Giro, Tom Dumoulin, s'imposa als escaladors al Santuari d'Oropa en el final de la catorzena etapa

Dumoulin ha sabut resistir els atacs dels seus rivals per deixar anar el seu en el moment just. Gràcies a la seva victòria ha augmentat el seu avantatge a la classificació

Actualitzat

El líder del Giro d'Itàlia, l'holandès Tom Dumoulin (Sunweb), ha ampliat el seu avantatge al capdavant de la classificació amb un triomf al santuari d'Oropa després de l'ascensió d'11,7 quilòmetres a un port de primera categoria.

L'etapa d'aquest dissabte, la catorzena del Giro, ha estat curta, només 131 quilòmetres, però amb final dur. El líder ha resistit els atacs de Nairo Quintana (Movistar), que ha arribat a obrir un petit forat, per fer la selecció final d'un grup de 4 ciclistes juntament amb el colombià, el rus Ilnur Zakarin (Katuixa) i el basc Mikel Landa (Sky).

Dumoulin, però, no s'ha conformat amb això. Després d'un atac de Zakarin, el líder ha deixat anar un cop sec, demolidor, per arribar sol a la meta. Encara falta una setmana de competició amb muntanya i dos finals en alt, però l'estat de forma del primer de la general, que també és el líder dels escaladors, el situa com a clar favorit per al triomf final.

L'holandès de 26 anys ha superat en 3 segons Zakarin, en 9 Landa i en 14 Quintana a la meta d'Oropa. Després d'afegir les bonificacions, l'home del Sunweb té 2 minuts i 47 segons d'avantatge respecte a Quintana, 3:25 respecte a Thibaut Pinot (FDJ) i 3:30 sobre Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida). Bauke Mollema (Trek), que ha començat l'etapa tercer, ha baixat fins al sisè lloc de la classificació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut