Jerome Jordan intenta superar Sebas Saiz

El Joventut perd davant del San Pablo de Burgos fruit d'un últim quart molt dolent en atac (81-88)

Els de Badalona han perdut davant del penúltim en una jornada on l'últim, el Betis, també ha guanyat, i ara queda amb només un triomf de marge respecte els llocs de descens

Daniel AlentoActualitzat

El Divina Seguros Joventut ha perdut a Badalona un partit molt important contra un dels equips de la seva lliga, el penúltim San Pablo de Burgos (81-88), que ara queda a només una victòria de distància dels de Diego Ocampo. Els badalonins, després de dominar, tot i que de forma ajustada, els tres primers quarts, ha encaixat un parcial de 12 a 24 que ha trencat la seva ratxa de 4 victòries seguides a l'Olímpic de Badalona.

La Penya ha començat dominant gràcies a la supremacia de Jerome Jordan (15 punts, 11 rebots) a la pintura i l'encert de Sergi Vidal (17 punts). Els castellans han revifat lleugerament però dos triples consecutius d'Albert Ventura han donat als badalonins 10 punts de marge, 20-10. Ara si, però, els de Burgos han reaccionat amb força liderats per Deon Thompson (18 punts, 7 rebots). Amb un parcial de 2-16 a cavall entre el primer quart, que ha acabat 20-15, i el segon, els visitants s'han avançat en el marcador (22-26). Els de Diego Ocampo han respost amb els triples de Vidal, Malik Wayns (18 punts), Patrick Richard i Xabi López-Arostegui per arribar al descans guanyant de 5, 42-37.

Els visitants s'han mantingut endollats en el tercer quart, durant uns minuts d'intercanvi de cistelles on s'han tornat a posar al davant (50-55). Wayns i Vidal han trencat la dinàmica amb un parcial de 8-0. El base nord-americà ha firmat un tercer quart ple d'encert. Els verd-i-negres han tornat a escapar-se (69-60) aprofitant uns minuts de sequera ofensiva dels seus rivals. Al final del període, novament 5 punts de diferència entre els dos equips 69-64 després d'un triple de Javi Vega.

A l'últim quart, la Penya s'ha quedat sense idees en atac. A 5 minuts del final, un 2+1 de Thompson ha significat el 73-78. Sebas Saiz (13 punts), sol sota cistella, i Thomas Schreiner des dels tirs lliures han fet més gran la ferida (73-82). Un altre 2+1, ara de Deividas Gaulius, acompanyat d'una tècnica per simular una falta a Wayns, han acabat de sentenciar (74-85). A partir de llavors, els catalans han lluitar per reduir el seu desavantatge de cara a un possible empat en la classificació.