Girona

El Girona tanca la primera volta amb una golejada contra el Las Palmas, amb hat-trick d'Olunga inclòs (6-0)

Stuani ha marcat el seu desè gol a la Lliga, de penal, a la primera part. A la segona han arribat els altres cinc de Borja Garcia i Portu i un hat-trick d'Olunga (3) completant una contundent golejada a Montilivi

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El Girona s'enfrontava amb el Las Palmas amb la intenció de tancar, a Montilivi, una primera volta extraordinària, amb una nova victòria, per així acostar-se al seu primer objectiu de la temporada, la permanència. Els seus desitjos s'han fet realitat i els de Pablo Machín han guanyat el partit, amb un gol de Stuani, de penal, a la primera part i cinc més a la segona, d'Olunga (3), Borja Garcia i Portu (6-0).

El Girona ha sortit molt fort a l'inici, però amb els minuts el partit s'ha anat igualant, sense ocasions clares. En el minut 25 de la primera part, però, l'àrbitre ha assenyalat un clar penal de Castellano sobre Portu, que s'ha acabat convertint en el primer gol del partit. Stuani ha estat el botxí del Las Palmas i amb aquesta diana suma ja la desena en Lliga (1-0).

Abans del descans hi ha hagut una jugada polèmica per un possible doble penal sobre Stuani i sobre Granell, que l'àrbitre ha considerat inexistent. Després del gol del Girona, el conjunt de Machín ha dominat el partit davant d'un Las Palmas molt pobre en atac i molt insegur defensivament.

A la represa Olunga ha substituït Stuani, amb problemes físics, i el kenià ha fet el partit de la seva vida. Tot just començar la segona part, Olunga ha estat a punt de fer el segon per al Girona. El xut del kenià, però, ha anat per sobre del travesser. El mateix Olunga ha estat el que ha transformat el segon gol del Girona, un golàs (2-0, 57'). El kenià ha enviat a la xarxa la pilota després d'una molt bona centrada de Mojica.

Pocs minuts després, el Girona ha trencat el partit gràcies a un gol de Borja García, a la contra, i ha posat el 3-0 en el marcador i el Las Palmas en una situació més que complicada (3-0, minut 67). El Girona no perdona i és que el mateix Borja García ha estat a punt de fer el quart del partit, però la punteria no ha funcionat.

I el quart ha arribat. Olunga li ha pres la cartera al porter del Las Palmas, Lizoaín, que controla molt malament la pilota i l'acaba perdent davant de la pressió del kenià. El davanter, a porteria buida, fa el quart del conjunt de Machín i fa somriure Montilivi (4-0). El Girona ha tornat a la càrrega i encara ha fet dos gols més. Primer ha marcat Portu el 5-0 i, després, Olunga s'ha apuntat el seu hat-trick particular posant el definitiu 6-0 en el marcador.

Olunga s'ha emportat la pilota amb la que ha fet el hat-trick, signada per tots els seus companys del Girona: