El FC Barcelona passa a semifinals a costa d'un FIATC Joventut que tanca la temporada amb una bona imatge

La temporada s'ha acabat per al FIATC Joventut després de perdre el segon partit de quarts de la Lliga Endesa contra el FC Barcelona per 74-80. Els blaugrana, amb aquest resultat, passen a les semifinals

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona s'ha classificat per les semifinals de la Lliga Endesa derrotant en el segon partit de quarts el FIATC Joventut (74-80). La Penya ha plantat cara, ha defensat bé, però no ha pogut contrarestar la superioritat física blaugrana. El talent de Juan Carlos Navarro (13 punts) i de Marcelinho Huertas (12 punts, 4 assistències) ha fet la resta.

En el començament del primer quart Demond Mallet no podia aturar Tomas Satoransky (10 punts, 4 rebots, 5 assistències), ni Tariq Kirksay (12 punts, 3 assistències, 3 recuperacions) a Deshaun Thomas. El Barça, penalitzant les pilotes perdudes del rival, ha assolit un avantatge de 9 punts, 8 a 17. La Penya ha millorat en defensa negant les pilotes interiors i col·lapsant l'atac dels de Pascual, per tancar el primer quart amb empat a 19.

Mario Hezonja ha entrat a la pista en el segon quart, just per veure com Kirksay anotava un triple davant seu. El croat ha estat 4 minuts en pista per no tornar més. Els de casa han incrementat el ritme de joc davant uns blaugrana desconcertats en atac. Navarro ha anotat 2 triples, però el seu equip seguia sense trobar la clau per obrir l'excel·lent dispositiu defensiu local amb moltes ajudes. L'escorta era l'únic que ho veia clar. Tot i això, els visitants manaven al descans per 36 a 38.

En la represa, la Penya ha mantingut la seva bona defensa. Goran Suton (13 punts, 10 rebots) ha jugat uns bons minuts, rebotejant i anotant. El Barça no estava gens còmode. Els badalonins han aconseguit posar-se al davant en el marcador amb un triple de Clevin Hannah, 46 a 45, tot i que per poc temps. El joc s'ha endurit, amb molts contactes. Navarro ha posat el Barça 7 amunt, 47 a 54, abans de lesionar-se el turmell esquerre en els últims instants del tercer quart.

El Barça ha obert l'últim quart amb dos triples, un d'Àlex Abrines i un altre de Marcelinho Huertas. Albert Miralles (11 punts, 4 rebots) ha trencat els dubtes dels seus també des de la línia de 3 punts. Els de Xavi Pascual han ajustat la seva defensa, aturant la producció ofensiva local. Huertas i Brad Oleson han trencat amb dos nous triples una zona d'un Joventut que depenia massa de la creativitat de Mallet per anotar. Un parcial de 8 a 0 ha revifat les esperances locals, però ha arribat massa tard per tenir premi.

Laboral Kutxa i Bilbao eviten l'eliminació

El FC Barcelona encara haurà d'esperar una mica per conèixer el seu rival. El Laboral Kutxa ha salvat el primer "match-ball" davant l'Unicaja. Amb el seu triomf sobre l'equip malagueny per 92 a 82 els bascos han aconseguit forçar un tercer partit en aquesta sèrie de quarts. L'encert en els triples dels vitorians (12 de 24) ha estat clau en el seu triomf. Fernando San Emeterio ha estat el màxim encistellador del duel, amb 19 punts.

El Dominion Bilbao Basket ha forçat el tercer partit de quarts derrotant el València Basket per 76 a 80. Al descans guanyaven els de casa per 48 a 37 després d'un bon segon quart de Rafa Martínez, Vladimir Lucic i Bojan Dubljevic, però l'actuació en el tercer quart de Quino Colom, Marko Todorovic i Àlex Mumbrú pels bascos ha igualat novament el matx.