El Celta ha perdut en la seva visita a l'Amsterdam Arena (Reuters)
Lliga Europa

El Celta reacciona tard a l'Amsterdam Arena i el Vila-real es veu sorprès per l'Osmanlisport a El Madrigal

Els gallecs han perdut al camp de l'Ajax en un partit on han reaccionat massa tard (3-2), mentre que els groguets han encaixat una sorprenent derrota a casa contra l'Osmanlispor, de Turquia (1-2)

David CarballoActualitzat

El Celta i el Vila-real han perdut els seus partits corresponents a la quarta jornada de la fase de grups de la Lliga Europa i han fet un pas enrere en les seves aspiracions de classificar-se per als setzens de final de la competició europea.

Ajax, 3 - Celta, 2

El Celta ha encaixat la seva primera derrota continental en perdre a l'Amsterdam Arena en un partit on ha reaccionatn quan ja era massa tard. Amb un onze titular amb vuit canvis respecte l'última jornada de lliga, el conjunt gallec ha desaprofitat una clara ocasió per avançar-se en el marcador. Bongonda ha xutat massa creuat i no ha aprofitat una errada del porter Onana en la sortida de la pilota.

Després d'un primer quart d'hora igualat, l'Ajax s'ha fet clar dominador i ha dominat un Celta que ha començat a patir. Després d'uns quants avisos amb perill sobre la porteria de Rubén Blanco, en el minut 41 Kasper Dolberg ha avançat els holandesos en una acció de gran qualitat individual.

En la represa, l'Ajax ha semblat que deixava sentenciat el partit amb dos gols més de Ziyech i Younes. Berizzo ha fet dos canvis i amb l'entrada de Guidetti i Aspas el Celta ha reaccionat i ha reduït distàncies. Guidetti, molt motivat pel seu passat al Feyenoord, ha fet el 3-1, un gol amb celebració amb dedicatòria especial per a l'afició "ajacied" i poc després Aspas ha donat esperances fent el segon amb una rematada des de fora de l'àrea. En ple desconcert local, Bongonda ha pogut fer l'empat a tres però ha desaprofitat una ocasió immillorable que deixa el Celta amb cinc punts, els mateixos que l'Stantard de Lieja, que s'ha imposat al camp del Panathaikos per 0-3, mentre que l'Ajax és el líder indiscutible del grup amb 10 punts.

Vila-real, 1 - Osmanlispor, 2

Sorpresa inesperada al Madrigal d'un Vila-real que ha encaixat una inesperada derrota contra l'Osmanlispor turc, una desfeta que li complica el seu futur europeu. El duel no ha començat gens bé per als interessos del conjunt groguet, que ha encaixat un gol matiner de Pierre Webó en el minut 8 i ja ha hagut d'anar a contracorrent des de l'inici. El "Submarí groc" ha intentat remuntar el vol però al descans s'ha arribat amb el mínim avantatge en el marcador a favor dels visitants.

Només començar la segona meitat, el jove Rodrigo Hernández, en el seu debut amb el Vila-real, ha fet l'empat a un amb una mica de fortuna. Tot semblava tornar a la normalitat però en el minut 75, Rusescu ha aprofitat un mal refús del porter Andrés Fernández per donar el triomf als turcs, que són els sorprenents líders del grup amb set punts, dos més que el Vila-real i el Zuric, que no ha passat de l'empat sense gols contra l'Steaua de Bucarest a casa.