Joan Carles Navarro bota la pilota davant d'Ivan Paunic en una imatge d'arxiu (EFE).

El capità del FC Barcelona Juan Carlos Navarro sentencia el Montakit Fuenlabrada amb 3 triples consecutius a l'últim quart (76-65)

El Montakit Fuenlabrada s'ha mantingut viu al Palau Blaugrana al llarg de 3 quarts, ajudat en alguns moments per la falta de tensió dels jugadors blaugrana. Fins que Joan Carles Navarro ha dit prou

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa, amb les baixes d'Àlex Abrines i Shane Lawal, ha derrotat sense brillantor el Montakit Fuenlabrada (76-65). Els madrilenys eren conscients que no podien competir en velocitat amb el rival, i amb el seu esforç defensiu no han deixat córrer els blaugranes. Això, sumat a moments de falta de tensió dels de casa, els ha permès mantenir les seves opcions fins a l'últim quart, quan Joan Carles Navarro ha aparegut.

El Barça ha obert el partit amb dues cistelles a la pintura del base Tomas Satoransky (11 punts, 3 rebots, 4 assistències). El txec ha imposat de sortida la seva superioritat física sobre el seu rival, el belga Jonathan Tabu (2,01 d'alçada per 1'90). Amb els punts, ara exteriors, de Justin Doellman (15 punts, 10 rebots) i Stratos Perperoglou els de Xavi Pascual han construït un primer avantatge. Després d'una fase d'intercanvi de cistelles i molts canvis en els quintets dels dos conjunts el primer quart s'ha tancat amb un resultat de 21 a 13.

En els primers minuts del segon quart, amb jugadors que tenen pocs minuts en el cinc local, els companys han buscat Ante Tomic (12 punts, 7 rebots, 7 faltes rebudes) en atac. Oliver Stevic (14 punts, 6 rebots) ha empatat pels madrilenys amb quatre punts consecutius (27 a 27) aprofitant la falta de tensió a la pista. Pascual ha reformulat el seu cinc amb el retorn al joc de Satoransky i Doellman, els millors del primer quart. Després d'un efímer avantatge visitant (29-31), al descans el marcador era de 37 a 31.

Satoransky s'ha carregat amb 4 faltes en els primers 3 minuts del tercer quart. El Montakit Fuenlabrada s'havia tornat a acostar, però un triple de Pau Ribas i un altre d'Oleson, els primers punts del matx dels dos jugadors, han tornat a obrir forat (45-35). Carlos Arroyo també ha començat a sumar davant un rival que amb molta voluntat, ha arribat viu al final del període, 56 a 46.

Navarro, que ha arribat a la fita històrica de les 1500 assistències a l'ACB, ha obert l'últim quart amb tres triples consecutius (65-48). Fins llavors no havia anotat i després d'aquestes accions no ha tornat a fer-ho. Tampoc ha fet falta. La renda ja era suficient per deixar sentenciat el matx.