El Betis i l'Athletic no passen de l'empat i el Celta guanya el derbi gallec a Riazor (0-2)

El Betis i l'Athletic de Bilbao han empatat a un al Ruiz de Lopera en un partit entre dos equips que lluiten per evitar el descens. Robert ha inaugurat el marcador en el minut 25, però en la represa Lacruz ha establert la igualada definitiva. I en el derbi gallec, el Celta ha trencat una ratxa d'onze anys sense guanyar a Riazor i s'ha imposat al Dépor per 0-2, amb gols de Silva i Jesús Perera. Amb aquesta victòria, els de Vigo se situen a només dos punts de la zona Champions, mentre que els corunyesos s'allunyen d'Europa.

Betis, 1 - Athletic, 1

Al Ruiz de Lopera i en el minut 14, l'Athletic ha tingut dues grans oportunitats per marcar, però Doblas s'ha lluït desviant primer el cop de cap d'Urzaiz, a qui en les últimes jornades no acompanya la sort, i el posterior xut d'Orbaiz. I, quatre minuts més tard, Yeste ha estat a punt de marcar. Però en el minut 25 el Betis s'ha avançat en el marcador. La centrada d'Edú l'ha rematat Robert de cap. Els jugadors de l'Athletic han protestat en considerar que la pilota no havia traspassat la línia de gol, però ha estat completament legal. Poc després, una gran jugada de Juanito ha acabat amb la rematada d'Edú, que ha sortit fora per poc. Puentes Leira no ha considerat que fos penal quan Prieto ha agafat de la samarreta a Joaquín dins de l'àrea. I abans d'acabar el primer temps, Doblas ha evitat el gol olímpic de Yeste. Ja en la segona part, en el minut 58, Assunçao ha tret una falta i davant l'errada de Lafuente ha estat a punt de marcar. Iraola també ha pogut fer l'empat de cap i a continuació Doblas, molt segur, ha evitat la rematada d'Aduriz, que reapareixia després de la seva lesió. L'Athletic dominava i Melli, sota els pals, ha evitat el gol d'Urzaiz. Però en el minut 65, després d'un embolic dins de l'àrea del Betis, i en l'única errada de Doblas Lacruz ha fet el gol de l'empat que feia justícia als mèrits dels homes de Clemente.

Deportivo, 0 - Celta, 2

Fernando Vázquez ha començat a patir després de l'ensurt que li ha donat el Deportivo en el minut 4 de partit, quan Víctor, de falta, ha enviat la pilota al pal. En la primera part, els locals han portat la iniciativa en el joc, però no han tingut sort en els metres finals. Un xut de Duscher ha sortit molt a prop del travesser. Més fortuna han tingut els visitants, que en el minut 33, en una jugada de carambola, han marcat el 0-1. Un gol que no hauria d'haver pujat al marcador, perquè Silva, l'últim jugador del Celta en tocar la pilota, ho ha fet amb la mà. No ho ha vist el col·legiat, Pino Zamorano, que poc després ha expulsat Fernando Vázquez per protestar. La segona part ha estat molt més ensopida i el Deportivo s'ha quedat amb deu homes a deu minuts del final per l'expulsió, per doble amonestació, de Coloccini. I a tres minuts de l'acabament, Jesús Perera ha sentenciat amb el 0-2 culminant amb encert un ràpid contraatac. El Celta ha trencat una ratxa d'onze anys sense guanyar a Riazor i ha fet un pas molt important per assegurar-se la presència a Europa la pròxima temporada.