El Barcelona, a dos partits de la triple corona

Amb la Lliga pràcticament a la butxaca, la classificació del Barcelona per a la final de la Lliga de Campions situa el conjunt blaugrana en una posició de privilegi en la recta final de la temporada, a 180 minuts si no hi ha pròrrogues, d'aconseguir la triple corona: la Lliga, la Copa i la Lliga de Campions. Arrossegat pels èxits del seu equip, el barcelonisme viu tant estat d'eufòria que ja ha visitat dues vegades Canaletes sense celebrar cap títol. El primer podria arribar aquest pròxim diumenge, en funció del resultat del Reial Madrid a Mestalla davant el València i del que faci el Barça davant del Vila-real.

A l'entorn del club es dóna per descomptat el títol de Lliga, que va començar a celebrar-se dissabte passat al Santiago Bernabéu (2-6). Queden per jugar-se dotze punts -quatre partits- i el Barcelona avantatja de set -més la diferència golejadora- el Reial Madrid. Les xifres permetrien fins i tot dues ensopegades a l'equip català, circumstància que li permet donar per fet el títol. De fet, el Barcelona pot permetre's el luxe de calcular quin torneig guanyarà en primer lloc.

Dimecres que ve, 13 de maig, jugarà la seva primera final, a València davant l'Athletic de Bilbao, a la Copa del Rei. Llavors, l'equip blaugrana ja pot ser campió de Lliga.

El punt final de la temporada arribarà el 27 de maig, a Roma i davant el Manchester United. La final de la Lliga de Campions enfrontarà els dos equips més potents d'Europa, "la final somiada", segons el president, Joan Laporta.

Recorda el gol de Bakero

El gol d'Iniesta a Stamford Bridge, comparat per molts amb el que va anotar José Mari Bakero davant el Kaiserslautern el 1991 (el Barça perdia 3-0, però va salvar l'eliminatòria a l'últim minut i va acabar guanyant la Copa d'Europa), permet al Barcelona mantenir viu el somni de la triple corona. Només dos partits, dues finals, en terreny neutral, València i Roma, el separen d'un èxit rodó que el situaria en la història del futbol.

Quatre equips ho han aconseguit

En la cimera històrica l'esperen quatre equips. Celtic (1967), Ajax (1972), PSV Eindhoven (1988) i Manchester United (1999), el seu rival a Roma, ja van guanyar en una mateixa temporada la Lliga, la Copa i la Copa d'Europa. Cap equip espanyol ho ha aconseguit. Al Barcelona li queda un últim esforç a la Lliga i 180 minuts repartits en dues finals per aconseguir-ho.