Actualitat blaugrana

El Barça, Ronaldinho i Leo Messi opten als premis Laureus 2005

El Barça, Ronaldinho i Leo Messi han estat nominats a millor club, millor jugador i esportista revelació de l'any, respectivament. Els premis Laureus, els Oscars de l'esport, es concediran per primer cop a Barcelona. El jurat que triarà els millors esportistes mundials es reunirà a Barcelona el 22 de maig.

Aquests premis es donen no solament pels mèrits dels esportistes, sinó també per la seva contribució social en la lluita contra la pobresa, la guerra o la violència. Hi ha premis en set disciplines, amb sis esportistes per cadascuna. Ronaldinho i Fernando Alonso aspiren a ser el millor esportista masculí del 2005. L'excampió olímpic d'atletisme Edwin Moses destaca que enguany l'esport espanyol té molts esportistes nominats.


Leo Messi i Rafael Nadal figuren a la llista de candidats a l'esportista revelació de l'any. Hauran de lluitar amb la golfista Paula Cramer, la pilot Danica Patric, el tenista Murray o el jugador de futbol americà Rotelsberger. I entre els sis candidats al títol d'equips hi ha el Barça, el Liverpool de Rafa Benítez, l'equip croat de Copa Davis, la selecció de rugbi de Nova Zelanda, l'escuderia Renó i l'equip de bàsquet San Antonio Spurs. Bobby Charlton, campió del món de futbol amb Anglaterra, destaca el fet que aquests premis es donin a Barcelona.


El jurat que triarà els millors esportistes mundials es reunirà a Barcelona el 22 de maig. Entre els seus membres hi ha Seve Ballesteros i Miguel Induráin. Aquesta és la setena edició dels premis, la primera que es fa a Barcelona. Joan Clos, l'alcalde, vol que arrelin a la ciutat.


Els patrocinadors de la Fundació Laureus impulsen 40 projectes socials relacionats amb l'esport en països com l'Índia, el Brasil o Bòsnia.