Actualitat blaugrana

El Barça, Ronaldinho i Leo Messi opten als premis Laureus 2005

El Barça, Ronaldinho i Leo Messi han estat nominats a millor club, millor jugador i esportista revelació de l'any, respectivament. Els premis Laureus, els Oscars de l'esport, es concediran per primer cop a Barcelona. El jurat que triarà els millors esportistes mundials es reunirà a Barcelona el 22 de maig.

Actualitzat

Aquests premis es donen no solament pels mèrits dels esportistes, sinó també per la seva contribució social en la lluita contra la pobresa, la guerra o la violència. Hi ha premis en set disciplines, amb sis esportistes per cadascuna. Ronaldinho i Fernando Alonso aspiren a ser el millor esportista masculí del 2005. L'excampió olímpic d'atletisme Edwin Moses destaca que enguany l'esport espanyol té molts esportistes nominats.

Leo Messi i Rafael Nadal figuren a la llista de candidats a l'esportista revelació de l'any. Hauran de lluitar amb la golfista Paula Cramer, la pilot Danica Patric, el tenista Murray o el jugador de futbol americà Rotelsberger. I entre els sis candidats al títol d'equips hi ha el Barça, el Liverpool de Rafa Benítez, l'equip croat de Copa Davis, la selecció de rugbi de Nova Zelanda, l'escuderia Renó i l'equip de bàsquet San Antonio Spurs. Bobby Charlton, campió del món de futbol amb Anglaterra, destaca el fet que aquests premis es donin a Barcelona.

El jurat que triarà els millors esportistes mundials es reunirà a Barcelona el 22 de maig. Entre els seus membres hi ha Seve Ballesteros i Miguel Induráin. Aquesta és la setena edició dels premis, la primera que es fa a Barcelona. Joan Clos, l'alcalde, vol que arrelin a la ciutat.

Els patrocinadors de la Fundació Laureus impulsen 40 projectes socials relacionats amb l'esport en països com l'Índia, el Brasil o Bòsnia.

Anar al contingut