El Barça remunta un partit molt complicat i acaba imposant-se al Borussia Mönchengladbach (1-2)

Els blaugranes ho passen malament durant la primera part, però l'entrada d'Arda Turan, després del descans, és clau per fer reaccionar als de Luis Enrique

Oriol LlachActualitzat

Segona jornada de la fase grups de la Champions League. El Barça s'ha plantat el camp del Borussia Mönchengladbach amb un únic objectiu, sumar la segona victòria i posar-se líders. Però Luis Enrique ja va vaticinar que els alemanys no ho posarien gens fàcil.

Fins poques hores abans, tots els focus apuntaven cap a Ter Stegen en el seu retorn a l'estadi de l'equip de la seva vida, però tan bon punt s'ha anunciat l'alineació dels blaugranes, que avui anaven de verd amb la tercera equipació, el nom del dia ha passat a ser Paco Alcácer  i és que el davanter valencià ha estat l'escollit per substituir Leo Messi en detriment de Rafinha i Arda Turan.

Els alemanys han sortit molt forts i molt ben posicionats a sobre de la gespa. Als dos minuts de joc, primera jugada d'atac del Borussia i Gerard Piqué ha tallat una pilota amb les mans a dins de l'àrea que l'àrbitre no ha vist. El FC Barcelona ha hagut de lluitar de valent per poder desplegar el seu joc i és que el Borussia Mönchengladbach tenia una teranyina perfectament ubicada a sobre de la gespa per neutralitzar totes les iniciatives blaugranes.

La societat Hazard-Raffael havia donat diversos avisos a la porteria de Ter Stegen, especialment en les jugades a la contra durant la primera part. En una pilota perduda de Sergio Busquets al mig del camp, tots dos s'han llençat a l'atac, en una carrera imparable, i el davanter belga ha culminat una gran jugada combinada superant el porter del Barça i ha fet l'1 a 0.

Només començar la segona part, el davanter Raffael s'ha deixat caure a sobre de la gespa lesionat. Un contratemps per a l'atac dels alemanys que, sumat a l'avantatge en el marcador, ha fet que els alemanys repleguessin files i es tanquessin en defensa.

Luis Enrique no ha acabat de veure clara l'aposta per Alcácer i l'ha substituït per Rafinha en els primers minuts del segon temps. Poc després, Arda Turan ha entrat per Rakitic per refrescar una mica l'eix atacant. Als pocs minuts, el turc ha aprofitat una centrada bombada a l'interior de Neymar per igualar el marcador amb un gran gol, 1-1.

El gol del Barça ha fet revifar el seu joc més inspirat després d'un inici de segona part força espès. El segon gol ha sortit de les botes de Gerard Piqué després d'aprofitar una errada de Sommer, que ha estat incapaç de blocar la pilota i l'ha deixat morta als peus del defensa català.

El Mönchenglabach ha començat a patir el desgast per l'esforç físic que representa plantar cara al Barça i la segona diana els ha enfonsat. L'entrenador alemany, André Schubert, ha fet canvis per refrescar, però els moviments a la banqueta han estat del tot estèrils per aconseguir un empat a última hora. Amb aquesta victòria i l'empat a 3 del Manchester City davant del Celtic de Glasgow (3-3), el Barça es posa líder en solitari del grup amb 6 punts.