Barça

El Barça prepara contra rellotge la visita a Almeria després dels compromisos de les seleccions

La plantilla del Barça ha fet aquest divendres un últim entrenament abans que l'equip viatgi cap a Almeria. Després dels partits de seleccions Guardiola tot just haurà tingut un parell de sessions per preparar l'enfrontament amb tota la plantilla al complet. Zlatan Ibrahimovic, que ja ha superat unes molèsties a l'esquena, estarà a punt mentre que seran baixa els lesionats Keita i Abidal, i Piqué, sancionat. En canvi, Jeffren és la gran novetat de la llista de 18 convocats per jugar a Almeria, una llista on també ha entrat Rafa Márquez. L'estadi Jocs del Mediterrani serà l'escenari on es retrobaran dos grans amics com són Guardiola i Juanma Lillo, que va arribar a la banqueta de l'Almeria per substituir el mexicà Hugo Sánchez.

Actualitzat
Zlatan Ibrahimovic ja està recuperat de les molèsties a l'esquena que li han fet la guitza aquests últims dies. El suec ja està al 100% i dijous ja es va reincorporar als entrenaments de grup amb la resta de jugadors del Barça. Aquest divendres ho ha tornat a fer sense problemes, com també Messi i Henry, que van treballar al marge després dels partits que van jugar amb les seves seleccions.

Després d'aquesta sessió, Guardiola ha donat la llista de 18 convocats amb la novetat de Jeffren, que entra en el lloc del sancionat Gerard Piqué. El tècnic blaugrana també ha inclòs Rafa Márquez, que s'ha reincoporat als entrenaments aquest divendres al matí després de disputar un amistós amb la seva selecció als Estats Units. En canvi, els lesionats Seydou Keita, que ja ha començat a fer carrera contínua, i Éric Abidal continuen recuperant-se de les lesions i s'han tornat a quedar fora de la convocatòria.

El Barça visitarà Almeria amb la necessitat de guanyar per mantenir el lideratge de la classificació en un moment en què els de Juanma Lillo estan generant bones vibracions. En els últims cinc partits l'equip andalús ha sumat tres victòries i dos empats, uns números que el confirmen com el tercer millor equip de la segona volta. En aquest període, només el Barça i el Madrid han aconseguit més punts que els andalusos.

El partit d'aquest dissabte a l'estadi Jocs del Mediterrani també estarà marcat pel retrobament de dos vells amics com són Juanma Lillo i Pep Guardiola. Els dos tècnics, que comparteixen la mateixa filosofia futbolística, s'enfrontaran per primera vegada a les banquetes. Només durant 90 minuts aparcaran la seva amistat encara que mantenen una admiració mútua.

Lillo i Guardiola, grans amics


Nou anys feia que Juanma Lillo no entrenava un equip de Primera Divisió. L'any 2000 va ser despatxat del Saragossa a la quarta jornada de la Lliga. Però el mes de desembre l'Almeria, el pròxim rival del Barça, el va cridar per substituir Hugo Sánchez. Durant aquests nou anys han passat moltes coses. Una de molt important: el seu bon amic Pep Guardiola s'ha convertit en un entrenador admirat a tot el món.

La connexió Lillo-Guardiola comença l'any 1996, després d'un Oviedo-Barça. Guardiola va voler conèixer el jove entrenador que havia tret de polleguera Robson i Mourinho amb la seva tàctica. Aquella trobada va consolidar una relació d'admiració mútua. Un cop Guardiola va plegar del Barça es va arribar a entrenar a les ordres de Lillo al Ciudad de Múrcia. I també van marxar plegats al Dorados de Mèxic. Si Bassat hagués estat president del Barça l'any 2003, Guardiola n'hauria estat el secretari tècnic i Lillo, l'entrenador.

Laporta, de visita solidària a Ruanda

Honors de cap d'estat per a Laporta. Una gentada estava pendent de l'arribada del president del Barça al camp de refugiats de Kiziba, un dels tres que la comitiva blaugrana ha visitat a Ruanda i en els quals la fundació del club treballa en col·laboració amb l'ACNUR. Aquests camps acullen gairebé 40.000 refugiats procedents de la República Democràtica del Congo, arran de la guerra civil entre les ètnies hutu i tutsi, un conflicte que va durar deu anys i va provocar 800.000 morts. A més d'interessar-se per les condicions de treball dels refugiats i l'educació dels nens, Laporta ha inaugurat un centre multifuncional, construït amb fons de la fundació del Barça, on es faran activitats culturals i xerrades de sensibilització per als refugiats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut