Actualitat blaugrana

El Barça, perdonant i patint fins al final, guanya el Llevant amb un gol d'Eto'o (1-0) i es referma en el liderat

El Barça s'ha refermat en el liderat de Primera després de derrotar el Llevant al Camp Nou amb un solitari gol d'Eto'o (1-0), que va arribar al minut 28 de la primera part. Després d'un primer temps poc lluït, els blaugranes van fer una bona segona part, però van perdonar moltíssimes ocasions clares de gol per incrementar el marcador i, per contra, van acabar patint fins al xiulet final. A part del triomf, Víctor Valdés va celebrar el partit número 200 amb la samarreta blaugrana.

Amb la baixa d'última hora de Márquez, Rijkaard va tornar a apostar pels tres petits al centre del camp (Xavi, Deco i Iniesta) i per la parella de centrals formada per Puyol i Thuram. Al davant, el trident Messi, Eto'o i Ronaldinho. El dia que Víctor Valdés complia el partit 200 amb la samarreta blaugrana, una fita fins ara aconseguida només per Zubizarreta (410), Ramallets (384) i Sadurní (331).

No va ser una bona primera part del Barça i encara menys del Llevant. Als blaugranes els va costar organitzar arribades en condicions a l'àrea rival. De fet, en l'única ocasió que van tenir els de Rijkaard la jugada va acabar en gol. Va ser al minut 28 de partit, quan després que Ronaldinho i Xavi no s'entenguessin en la rematada d'una centrada, Eto'o va aprofitar el refús del porter Molina per marcar l'1-0. Abans Deco també havia enviat una pilota al fons de la xarxa, però la jugada va quedar invalidada per fora de joc. Per la seva banda, l'equip d'Abel Resino no va tenir cap ocasió. Només un tímid xut de Tommasi que va acabar a les mans de Valdés vorejant el descans.

El joc del Barça va millorar en intensitat en la represa i això va anar acompanyat de jugades ben finalitzades i trenades. D'ocasions per incrementar el marcador, no en van faltar. Ronaldinho va obligar Molina a lluir-se amb un gran xut des de lluny que el porter del Llevant amb una mà miraculosa envia a córner. Al minut 60, l'àrbitre Clos Gómez va anul·lar un gol a Eto'o per fora de joc, en una jugada en què els blaugranes van arribar a perdonar la diana en dues ocasions. Primer el mateix camerunès estavella la pilota al cos del porter i, després, amb el refús, Ronaldinho fa el mateix.

Un Barça insegur i amb falta de confiança va continuar insistint, però va perdonar i va fallar. Al minut 70, Ronaldinho va veure com el col·legiat passava per alt un penal d'Alexis sobre el brasiler, que minuts després va enviar una rematada de cap a fora. Messi en va tornar a fer de les seves driblant fins a sis jugadors, però Eto'o no va saber culminar i la defensa del Llevant va rebutjar. De forma increïble, Ronaldinho va fer una assistència a cinc minuts del final quan tenia tot l'avantatge per marcar. Una mostra més de poca seguretat de l'equip. El 2-0 més clar el va tenir Messi, però en sintonia amb l'equip, va perdonar, i, sol davant el porter, va enviar la pilota als núvols.

Mentrestant, el Llevant poca cosa va oferir. Berson va tenir la millor oportunitat amb un xut encreuat que atura Valdés. Però tot i no crear ocasions, el Barça no va respirar tranquil fins al xiulet final. I és que Kapo, en el temps afegit, si hagués arribat a una rematada podia haver establert l'empat. Salva Ballesta, que va marxar substituït per Reggi, va rebre una forta escridassada pels insults que va dirigir a Oleguer arran de l'article a "La Directa".