Primera Divisió

El Barça perd a casa contra el Vila-real (1-2) i diu pràcticament adéu a la Lliga

El Barça ha perdut al Camp Nou contra el Vila-real per 1-2 i es complica moltíssim les opcions al títol de Lliga. Els de Rijkaard han fet un partit molt gris, mentre que els de Pellegrini han fet una millor lectura del matx i s'han avançat amb un penal transformat per Senna. Xavi ha donat esperances a l'equip català, però Tomasson, a deu minuts del final, ha sentenciat. Els blaugrana ho han provat, però només amb actitud no n'hi ha prou per superar un rival ben ordenat. El Barça queda a vuit punts del Reial Madrid quan queden onze jornades per al final del campionat.

Rijkaard ha optat en atac per al trident format per Ronaldinho, Eto'o i Henry. El Barça, que no ha pogut comptar ni amb els lesionats Messi i Márquez ni amb el sancionat Puyol, també ha perdut Deco durant l'escalfament. El brasiler nacionalitzat portuguès s'ha fet mal i el seu lloc en l'onze titular l'ha ocupat Xavi. Els blaugrana han començat fort i Eto'o ha disposat de la primera oportunitat en el primer minut de joc. Després, el matx s'ha asserenat i tots dos conjunts s'han repartit la possessió de la pilota.

Penal transformat per Senna

En una jugada aïllada de contracop, Guille Franco s'ha plantat sol davant Valdés, que l'ha fet caure. Pérez Burrull ha assenyalat el punt de penal i ha amonestat el porter de l'Hospitalet. Marcos Senna no ha perdonat i ha fet pujar el 0-1 al marcador. Era el minut 31. El gol ha significat una gerra d'aigua freda per als de Rijkaard, que han estat incapaços de crear perill abans del descans.

Xavi posa l'emoció

El primer quart d'hora de la segona part ha estat de domini estèril per part del Barça. Els catalans dominaven, però no arribaven amb claredat a la porteria defensada per Diego López. En el 65, Rijkaard ha decidit jugar la carta Bojan i ha fet entrar el de Linyola en el lloc d'un Henry desencertat. Però ha estat Xavi, salvador habitual en els últims temps, qui ha empatat el partit en el minut 67. El de Terrassa ha rematat una bona centrada d'Iniesta per convertir el seu sisè gol a la Lliga i vuitè de la temporada.

Tomasson sentencia

Quan semblava que el Barça ho tenia tot de cara per capgirar el marcador, ha passat tot el contrari. Els de Pellegrini han trenat una bona jugada en què han participat Cazorla, Eguren i, finalment, Tomasson, que ha driblat Valdés i ha marcat a porteria buida. El Vila-real es tornava a avançar i, aquest cop, a només deu minuts del final. El Barça amb molta empenta, però escàs d'imaginació, només ha disposat d'una oportunitat a pilota parada: Ronaldinho ha fregat el travesser amb una falta directa. Ja en temps afegit, Pérez Burrull ha anul·lat un gol a Senna per un fora de joc inexistent. El Barça ha encaixat la segona derrota de la temporada al Camp Nou.