Jordi Moner, vicepresident del Barça, ha presentat el projecte
Barça

El Barça obre les portes a la innovació amb el projecte Innovation Hub

El club vol convertir-se en referent de coneixement i innovació esportiva arreu del món. Fins i tot el nou entrenador haurà d'adaptar-se al projecte

Actualitzat

El Barça vol convertir-se en el centre de coneixement i innovació esportiva número 1 a escala mundial. I això pretén aconseguir-ho a través del Barça Innovation Hub, del qual aquest dimarts s'han donat alguns detalls.

L'objectiu és atraure talent per crear nou coneixement i nous productes i serveis, dels quals es pugui beneficiar tothom, no només el club.

Evidentment, també es posarà en valor el coneixement acumulat durant dècades i, al mateix temps, la idea és compartir-ho amb entitats de prestigi d'arreu del món.

Un requisit per al nou tècnic

L'entitat blaugrana treballa o ha treballat, per exemple, en programes d'hidratació i nutrició personalitzada, de recuperació física, amb la utilització del "big data" per a l'anàlisi, com, per exemple, en la utilització del GPS en els entrenaments per evitar lesions. En definitiva, en una sèrie de programes inicialment creats per a esportistes d'elit, però que podrien aplicar-se en diferents àmbits de la vida quotidiana.

Així, el club es vol convertir en un centre d'innovació esportiva de referència mundial que tingui un impacte en la indústria de l'esport, amb la generació de nous productes i serveis que fins i tot, en un futur, podria monetitzar.

El Barça vol que el projecte Innovation Hub incideixi de forma decisiva en el dia a dia de l'equip. Tant és així que el nou tècnic escollit per dirigir el Barça a partir de la pròxima temporada haurà de familiaritzar-se ràpidament amb eines que sorgeixin del projecte, segons ha indicat el vicepresident Jordi Monés.

Anar al contingut