El Barça no passa de l'empat sense gols contra el Deportivo en un avorrit partit al Camp Nou (0-0)

Després de tantes celebracions per la consecució del títol de Lliga, un Barça farcit de suplents no va ser capaç de passar de l'empat sense gols contra el Deportivo al Camp Nou. En un duel bastant avorrit, els blaugranes van portar el domini del joc contra un rival que es va conformar amb el punt, però els homes de Pep Guardiola gairebé no van crear perill sobre la porteria d'Aranzubia. Els gallecs, que van fer el passadís d'honor als campions, tampoc van inquietar gaire la meta de Valdés. En definitiva, Guardiola va aprofitar el tràmit per donar descans a molts titulars pensant en la final de la Champions en una jornada que va acabar amb Carles Puyol rebent la copa de la Lliga de mans del president de la Federació Espanyola, Ángel María Villar.

Abans de començar el partit, els jugadors del Deportivo van fer esportivament el passadís d'honor als actuals campions de Lliga. Pensant en la final de la Champions a Wembley, Piqué, Puyol, Villa, Iniesta i Busquets es van quedar a la llotja, i Messi, Xavi, Alves i Pedro, a la banqueta. Això sí, estranyament, Guardiola va optar per Víctor Valdés a la porteria en lloc de Pinto, i va ser el primer protagonista del partit, ja que encara no s'havia arribat als dos minuts de joc quan va haver d'intervenir per evitar una rematada clara de Lassad.

Al Barça li va costar apropar-se a la porteria dels gallecs. El primer cop ho va fer amb un xut de falta de Jeffren que va sortir fora per poc. Com a resposta, el Deportivo, que tot i jugar-se la permanència no va sortir a buscar la victòria, hauria pogut marcar en el minut 17, amb un xut de Valerón que va sortir desviat per molt poc. I la segona aproximació clara dels blaugranes abans del descans, una jugada individual de Jeffren, que va acabar amb la pilota a córner.

Avorriment i entrega de la copa

Després del descans el joc encara va baixar més, però el Dépor tampoc va voler arriscar el punt que anava sumant, i no va buscar amb prou empenta la porteria de Valdés. Però ofensivament el Barça tampoc va fer gran cosa, tret d'una arribada d'Alves, que va entrar per Mascherano, i que ni Bojan ni Jeffren van poder rematar.

Un xut de falta de Dani Alves que va aturar sense problemes Aranzubia va ser l'última ocasió blaugrana, i el Dépor va tenir també una oportunitat per endur-se els tres punts, en el temps afegit, quan Valdés va rebutjar una rematada de Xisco. Al final dels 90 minuts, empat a zero, el primer en aquesta Lliga del Barça de Guardiola, i ara, a continuar pensant en la final de Wembley. Amb el xiulet final, la festa va continuar al Camp Nou. Carles Puyol va rebre la copa de campions de mans del president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, i després tots els integrants de la plantilla blaugrana van fer la volta d'honor sobre la gespa.