Víctor Claver disputa una pilota a dos rivals de l'UCAM Múrcia (@FCBbasket)
Lliga Endesa

El Barça Lassa salva els mobles al darrer minut i es retroba amb la victòria al Palau davant d'un combatiu UCAM Múrcia (73-70)

Els homes de Bartzokas no ho han tingut gens fàcil però han sobreviscut a un final d'infart gràcies a l'encert en els tirs lliures

Oriol LlachActualitzat

El Barça Lassa s'ha llepat les ferides de l'Eurolliga de divendres amb una victòria davant de l'UCAM Múrcia al Palau Blaugrana (73-70).

El partit no podia començar millor per als blaugranes, i és que han aconseguit un contundent parcial de 7-0 però, de mica en mica, els homes de Fotios Katsikaris han reaccionat i al final del primer quart han aconseguit posar-se davant en el marcador (14-15).

Els blaugranes han tornat al parquet amb la intenció de no permetre que l'ansietat els tornés a dominar i donar una bona imatge davant de la seva afició. Els triples de Marcus Eriksson, d'Alex Renfroe i de Vezenkov han aportat la tranquil·litat necessària per recuperar la concentració i dominar amb autoritat l'adversari. Els homes de Bartzokas s'han arribat a posar fins a 13 punts amunt. En els darrers minuts abans del descans, però, de nou la intensitat s'ha diluït i han vist com l'UCAM Múrcia, amb un Facundo Campazzo molt incisiu de cara a cistella, escurçava les distàncies, 38-33.

A la represa, els visitants han pressionat més, buscant forats i punts febles entre els jugadors del Barça Lassa. Els murcians han arribat a posar-se davant del marcador a cop de triples de Llompart i Pocius. Georgios Bartzokas, a la banqueta, es desesperava i els seus enèrgics gestos li han costat una advertència dels àrbitres. El tercer quart s'ha acabat amb l'enfrontament completament obert (54-55).

Però aquesta vegada, els blaugranes, en lloc d'enfonsar-se, han mantingut el pols amb un Vítor Faverani que s'ha reconciliat amb la cistella i s'ha convertit en el principal referent a la pintura (18 punts) al costat d'un també efectiu Víctor Claver. Tyrese Rice, en canvi, no ha aparegut fins a les acaballes, això sí, ha encadenat dos triples que han estat un baló d'oxigen quan el Barça Lassa més ho necessitava. En els darrers minuts, s'ha complicat el partit, però l'encert en els tirs lliures de Faverani, Koponen, Oleson i Vezenkov ha donat un agònic degoteig de punts vital per conquerir el triomf final (73-70).