Jamar Smith passa una pilota a un company de l'Unicaja mentre el pressiona Brad Oleson (EFE)
ACB

El Barça Lassa deixa escapar la victòria davant de l'Unicaja en un final d'infart (95-89)

Una personal una dècima abans del final ha forçat la pròrroga que acabaria enfonsant els blaugranes

Oriol LlachActualitzat

El Barça Lassa ha arribat al Martín Carpena de Màlaga amb l'objectiu de curar les ferides de la dura derrota d'Eurolliga davant del Galatasaray amb una victòria a la Lliga ACB davant de l'Unicaja, i gairebé ho aconsegueix. Als darrers segons del final, la tenia a la butxaca, però una controvertida personal de Rice a les últimes dècimes ha forçat la pròrroga i la posterior derrota blaugrana (95-89).

Víctor Claver ha sortit de titular després dels testimonials minuts que va jugar a Istanbul un cop ja s'ha recuperat de la lesió de la mà. Justin Doellman, en canvi, ha quedat fora de la convocatòria per la seva condició d'extracomunitari.

Els de Georgios Bartzokas han saltat al parquet molt concentrats i això s'ha traduït en un clar domini blaugrana en els primers minuts. Tomic i Rice han dirigit els atacs amb gran encert de cara a cistella. Però de mica en mica, l'Unicaja s'ha anat sentint còmode i ha capgirat el marcador de la mà d'uns inspirats Fogg, Musli i Waczynski i, amb un gran treball defensiu, Ndiayé s'ha permès fer-li un tap espectacular a l'home més perillós del Barça Lassa, Tyrese Rice. 19-15 al final del primer quart.

En el segon quart, el Barça Lassa ha fet de la seva cistella un autèntic fortí, fent la pintura impenetrable i obligant els malaguenys a fer llançaments llargs. Holmes ha estat tan intens en defensa que s'ha carregat amb tres personals abans del descans. En els darrers minuts, Rice s'ha assegut a la banqueta per primer cop en tot el partit, i l'atac del Barça ha començat a fer aigües, parcial de 7-0 i 36-29 a l'equador de l'enfrontament.

A la represa, ha tornat la millor versió del Barça Lassa, les imprecisions del segon quart s'han esvaït i només començar, triple de Holmes i esmaixada decidida de Claver. Un cop d'autoritat per reconnectar els blaugranes en el partit. Per primer cop en molts minuts, Rice no s'ha sentit tan sol, ha aparegut l'equip més ofensiu, 26 punts només en el tercer quart: Oleson ha assumit el paper de director mentre Koponen s'ha afartat d'esprintar pel parquet de punta a punta, penetrant amb encert i defensant amb ungles i dents. Tot i la inspiració retrobada dels de Bartzokas, encara han tingut alguna pilota perduda amb excessiva facilitat. El marcador augurava un darrer quart d'infart, 58-55.

Els últims compassos del partit han complert amb les expectatives i el Barça Lassa s'ha posat davant de l'Unicaja per primera vegada des dels primers minuts del primer quart. El duel no podia estar més igualat, darrers instants en què la concentració, mantinguda o bé perduda, és la que acaba fent decantar la victòria cap a un costat o cap a un altre. Els rebots ofensius de Dorsey i els internaments de Perperoglou han estat decisius. Un triple de Vezenkov a trenta-sis segons del final semblava deixar sentenciat l'enfrontament, però a una dècima del final, els àrbitres han concedit una personal de Rice, la cinquena, amb tres tirs lliures i l'empat a 78 ha pujat al marcador. Pròrroga i bogeria col·lectiva al Martín Carpena. Bartzokas, que no es podia creure el que estava veient, ha protestat enèrgicament i s'ha emportat una tècnica.

Cinc minuts per decidir-se el partit quan el cansament i l'ansietat es converteixen en el pitjor enemic sobre els homes de la pista. Els blaugranes no s'han rendit, però la pilota s'ha resistit a entrar a dins la cistella, mentre Kyle Fogg aixecava els ànims dels malaguenys a cop de tir lliure. Segon a segon, el Barça ha anat caient en la desesperació mentre el pavelló malagueny es convertia en un autèntic infern d'eufòria. Derrota del Barça, 95-89, i Bartzokas que ha marxat al túnel de vestidors darrere dels àrbitres per demanar-los explicacions.