Rafael Nadal jugarà la final del Barcelona Open contra Dominic Thiem (EFE)
Tenis

Rafael Nadal jugarà la final del Barcelona Open contra Dominic Thiem

El manacorí s'ha desfet de Zeballos en dos set i l'austríac ha donat la sorpresa en eliminar Andy Murray. TV3 oferirà la final en directe aquest diumenge a partir de les 16.00

Actualitzat

El Barcelona Open ja coneix els noms dels finalistes de l'edició 2017. Es tracta del favorit de l'afició, Rafael Nadal, i de la revelació del torneig, Dominic Thiem, que en la primera semifinal s'ha imposat contra pronòstic al número 1 del món, Andy Murray.

Nadal no ha permès sorpreses en el matx contra Horacio Zeballos i l'ha superat en dos set (6-3 i 6-4), en una hora i mitja de joc. Aquest diumenge (TV3, 16.00) buscarà el desè títol a la pista central del club barceloní, on mai ha perdut una final. 

El manacorí ha seguit la mateixa estratègia de les dues eliminatòries anteriors: arrencar amb força des de l'inici i trencar el servei del rival el més aviat possible. Així s'ha endut els tres primers jocs del matx. Quan Zeballos ha aconseguit entrar en joc, Nadal ja el dominava 5-3 i servia per apuntar-se la primera mànega.

En la segona, l'argentí ha començat més atent i agressiu. Ha tingut dues pilotes de trencament, però Nadal les ha salvat totes dues i ha reprès el guió del primer set. Aquesta vegada no ho ha tingut tan fàcil i la ha calgut més paciència, però a cop d'insistir, el trencament ha arribat en el novè joc (5-4) després de diverses igualtats. Un cop aconseguit, Nadal ja no ha deixat passar l'oportunitat i ha liquidat el partit amb el seu servei en el joc següent.

La revelació austríaca

Thiem ha necessitat tres sets (2-6, 6-3 i 4-6) i de dues hores i mitja per eliminat Murray. L'austríac ha començat molt fort i ha posat contra les cordes el número 1 del món en els primers tocs de pilota. Però quan Thiem ja tenia el primer set a tocar, Murray ha reaccionat trencant-li el servei. Finalment però, la primera mànega ha acabat decantant-se per l'austríac (2-6).

En el segon set, Murray ha plantat cara de valent per no deixar escapar el bitllet per a la final, i ha resistit amb solvència els cops de Thiem (6-3).

El partit s'ha decidit en una frenètica i disputadíssima tercera mànega, l'austríac s'ha deixat endur pels nervis quan ha vist que Murray presentava certs símptomes de cansament i ha tingut petits errors impropis per a un top 10 com ell, fet que ha tornat a donar aire a l'escocès. Finalment, la victòria ha acabat sent per a Dominic Thiem en un final d'infart, l'austríac ha trencat el servei a l'escocès i poc després el número 1 del món no ha pogut tornar una pilota molt bombada que ha acabat segellant el 4-6 definitiu.

Amb només 23 anys, Thiem aconsegueix la seva primera final a Barcelona i la primera victòria davant de l'escocès.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut