Djokovic-Federer: una final d'alt voltatge a Cincinnati (EFE-Reuters)
Tenis

Djokovic-Federer: una final d'alt voltatge a Cincinnati

El serbi i el suís no s'enfronten en una final des de l'any 2015; a la final femenina la número 1, Simona Halep, buscarà el títol davant l'holandesa Kiki Bertens

Actualitzat

La classificació per a la final del Màsters 1000 de Cincinnati del suís Roger Federer i del serbi Novak Djokovic, segon i desè favorits, respectivament, suposarà el retorn dels duels entre els dos ex número u del món. El de Basilea i el de Belgrad es veuran les cares a l'última ronda d'un torneig per primera vegada des de 2015, quan el serbi va guanyar l'helvètic a les Finals de l'ATP (antiga Copa Masters).

Roger Federer, número 2 del rànquing ATP, ha aconseguit el passi a la seva vuitena final a Cincinnati després que el seu rival a semifinals, el belga David Goffin, onzè favorit, es retirés durant la disputa de la segona mànega. El de Basilea havia guanyat ja el primer set al 'tie-break', 7-6 (3), i el marcador del segon reflectia un empat a un quan el de Rocourt va haver d'abandonar el joc per una lesió a l'espatlla.

Federer, que arriba a la 150ª final de la seva carrera al circuit ATP i busca el títol número 99 del seu palmarès, ha guanyat set vegades a Cincinnati, les mateixes en què va arribar a l'última ronda de la competició: 2005, 2007, 2009, 2010, 2012, 2014 i 2015. En tres d'aquestes, 2009, 2012 i 2015, el seu oponent va ser Novak Djokovic, el mateix que l'ha derrotat en 12 de la 18 finals que els han enfrontat, inclosa l'última, l'esmentada de les Finals ATP en 2015, quan el de Belgad va guanyar per 6-3 i 6-4.

Djokovic ha derrotat Cilic a les semis

El serbi Novak Djokovic, desè favorit, ha guanyat el croat Marin Cilic, setè, i ha tornat a la final del Masters 1000 de Cincinnati, a la qual arriba per sisena vegada en la seva carrera professional, però sempre sense èxit.

Djokovic, que havia perdut els seus dos darrers partits davant Cilic -a París fa dos anys i aquest any a la final del Queens tot i que li havia guanyat en els tres anteriors-- ha guanyat en tres sets (6-4, 3-6 i 6-3) després de dues hores i mitja de partit.

 

El Masters 1000 de Cincinnati es resisteix fins ara a formar part del palmarès de Djokovic. El balcànic va arribar en cinc ocasions, la darrera el 2015, a la final. Les va perdre totes.

Cilic, setè del món, guanyador aquest any a Queens i finalista de l'obert d'Austràlia, ha reaccionat al segon set, però no ha pogut allargar la seva millora al tercer. El croat, que va guanyar aquesta competició el 2016, ha resistit fins al vuitè joc. Ha tornat a perdre el servei i Djokovic ha amarrat a continuació el seu per tancar el partit. Serà la tercera final de la temporada per al jugador de Belgrad, que aquest any ha guanyat Wimbledon i ha perdut Queens.

Halep - Bertens, la final femenina

La número 1 del món, la romanesa Simona Halep, s'ha classificat per a la final del torneig de tennis de Cincinnati, per tercera vegada en la seva carrera, i s'enfrontarà a l'holandesa Kiki Bertens. La tennista de Constanta, primera cap de sèrie, s'ha imposat a les semifinals a la bielorussa Aryna Sabalenka per un còmode 6-3 i 6-4.

Halep ja va ser finalista a Cincinnati el 2015 davant la nord-americana Serena Williams i el 2017, quan va caure davant Garbiñe Muguruza.

Anar al contingut