Rugbi

Dan Carter i dos jugadors més de rugbi del Racing de París donen positiu en corticoides

El control es va fer abans de la final de la Lliga, al juny al Camp Nou, entre el Racing de París i el Toulon

Ramon AngladaActualitzat

El diari francès l'Équipe ha assegurat aquest dijous que tres jugadors del Racing de París de rugbi van marcar positiu en corticoides abans de disputar la final del Top-14 de la Lliga, aquest juny al Camp Nou. Els tres jugadors afectats són els neozelandesos Dan Carter i Joe Rokocoko i l'argentí Juan Imhoff. Dan Carter és considerat un dels millors jugadors de rugbi del món i, en aquell partit, va anotar 15 punts en la victòria per 29-21 contra el Toulon.

El control antidopatge el va fer per sorpresa, abans de l'enfrontament al Camp Nou, l'Agència Francesa de Lluita contra el Dopatge (AFLP) i, tot i que el partit es disputava fora de França, va ser possible per un acord bilateral amb Espanya. Segons els resultats, es van detectar anomalies en l'orina dels tres jugadors, concretament corticoides.

Les reaccions no s'han fet esperar. El representant de Dan Carter, Simon Porter, ha declarat en una televisió de Nova Zelanda que "els jugadors, tot i la situació, estan tranquils i segurs que tot estarà en ordre", i ha justificat l'ús de corticoides de Carter per problemes en un bessó.

El Racing de París, club on juguen els afectats, ha emès també un comunicat en què defensa que els tres jugadors van anunciar abans del partit l'ús d'aquesta substància per problemes físics, per tant no calia justificació mèdica. Segons el Racing s'han seguit tots els protocols mèdics i internacionals de forma clara i transperent.

L'última paraula la tindrà la Federació Francesa de Rugbi, després que l'Agència Francesa de Lluita contra el Dopatge els hi hagi emès la notificació.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut