El partit ha començat amb un homenatge a les víctimes dels atemptats de París (EFE)
Futbol

Crítiques a la LFP per no guardar cap minut de silenci pels atemptats de Kabul

El Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme del País Basc critica l'absència de minuts de silenci als camps de futbol en homenatge als dos policies morts a Kabul. La Policia també s'ha unit a la queixa per la falta de "sensibilitat"

Actualitzat

El Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme del País Basc, Covite, ha enviat un comunicat al president de la Lliga de Futbol Professional on critica que aquest cap de setmana no es guardés cap minut de silenci en els camps de futbol en memòria dels dos policies assassinats a Kabul, Afganistan.  

En aquest comunicat, la president de Covite, Consuelo Ordóñez, expressa la seva "sorpresa i preocupació" pel fet que tan sols un partit, el del Llevant-Granada, va guardar el minut de silenci pels assassinats dels policies Jorge García Tudela i Isidro Gabino Sant Martí el passat divendres a Kabul. "És una cosa injusta, preocupant i indigne, a més d'una ofensa a les víctimes del terrorisme ia la societat en general ", explica Covite aludint a la diferència entre la gran quantitat d'homenatges que van rebre les víctimes de París i els minsos dedicats als dos policies. 

En la seva opinió, els que protegeixen als espanyols "de la barbàrie terrorista" a Espanya ia l'estranger "no poden fer-ho sols" i "necessiten que la societat civil, també el món del futbol, ​​els doni suport, els doni alè i reconegui la seva tasca ".

La Policia s'uneix a la queixa

Els sindicats policials com el SUP i la UFP, s'han volgut unir a la queixa de Covite. Tots dos han recordat que amb l'atemptat de París la LFP va emetre un comunicat per recomanar que es fes un minut de silenci abans de cada partit i que en aquest cas no hi ha hagut cap comunicat que "hagués servit com a reconeixement, mostra de respecte i record pòstum a les víctimes". 

La UFP ha assegurat, dolguda, que els policies no poden creure "que aquestes dues víctimes espanyoles siguin menys que les dels atemptats de París" i ha insistit explicant que "no volem fer comparacions, però el tracte d'aquesta institució ha estat molt diferent en un cas i l'altre". 

Anar al contingut