Cristiano Ronaldo, durant un partit amb el Reial Madrid (Reuters)
Cristiano Ronaldo, durant un partit amb el Reial Madrid (Reuters)
Futbol

Cristiano Ronaldo, a la jutge: "Si no em digués així, no estaria aquí assegut"

Les primeres filtracions de les declaracions del jugador portuguès davant de la jutge no han trigat a fer-se públiques. El davanter del Reial Madrid està acusat per la fiscalia d'haver defraudat uns 15 milions d'euros a Hisenda entre els anys 2011 i 2014.

Actualitzat

Cristiano Ronaldo s'ha presentat aquest dilluns al matí als jutjats de Madrid per prestar declaració com a investigat per la denúncia presentada per la fiscalia d'haver defraudat uns 15 milions d'euros a Hisenda entre els anys 2011 i 2014.

La compareixença ha estat a porta tancada i el davanter blanc ha accedit als jutjats per un garatge per evitar els més de 200 periodistes de 15 països diferents que l'esperaven a la porta sota fortes mesures de seguretat. Estava prevista la compareixença del jugador per donar explicacions en un faristol just a la porta dels jutjats en acabar la seva declaració davant de la magistrada però a última hora ha sortit un dels responsables de comunicació del jugador, Iñaki Torres, per anunciar que Cristiano Ronaldo ja havia marxat. Els periodistes, que portaven tot el matí esperant el davanter del Reial Madrid, han reaccionat amb una sonora xiulada en senyal de protesta.

Les primeres filtracions de les declaracions del portuguès davant de la jutge no han trigat a fer-se públiques: "Si no em digués Cristiano Ronaldo, no estaria aquí assegut." I la magistrada li ha contestat: "No s'equivoqui, com vostè s'han assegut aquí altres persones anònimes. Està sent investigat i encausat per un presumpte frau fiscal segons les proves que aporta la Fiscalia i sobre les que jo decidiré". Malgrat aquestes paraules, el portuguès s'ha reafirmat: "No, no, això passa perquè jo sóc Cristiano Ronaldo".

La Fiscalia sospita que el portuguès no va declarar tots els ingressos que va obtenir dels drets d'imatge per la seva participació en actes publicitaris diversos, però la defensa argumenta que la major part d'aquestes campanyes les van realitzar empreses que projecten la imatge de Ronaldo fora d'Espanya i, per tant, interpreten que no s'havia de declarar en el país on resideix i és que fins al 31 de desembre del 2015, segons el seu equip jurídic, el portuguès es va acollir a la llei d'impatriats fet que li permetia tributar pels drets d'imatge amb el mateix criteri que en el Regne Unit, és a dir, un 20 per cent.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut