Cristiano Ronaldo amb el guardó de guanyador
Lliga de Campions

Cristiano Ronaldo guanya el premi al millor jugador d'Europa segons la UEFA

El portuguès guanya davant de Gareth Bale i Antoine Griezzman el premi al millor jugador d'Europa

Actualitzat

La UEFA ha decidit que el millor jugador d'Europa 2016 és Cristiano Ronaldo segons ha comunicat en la gala del Fòrum Grimaldi que s'ha celebrat a Mònaco.

Les xifres de Cristiano Ronaldo parlen per si soles: 51 gols i quinze assistències durant la passada temporada. Va ser l'encarregat d'anotar el penal decisiu que va donar la "undécima" al Madrid i es va deixar la pell amb Portugal a l'Eurocopa, on va fer tres gols i dues assistències i es va proclamar campió amb la seva selecció.

Tots tres finalistes havien fet mèrits durant l'anterior temporada per endur-se el premi. Dos juguen al Reial Madrid i un amb l'Atlètic de Madrid, els equips que van jugar la final de la Copa d'Europa. A més, Griezmann i Cristiano Ronaldo van tornar a veure's les cares en una altra final, la de l'Eurocopa. És indubtable que els tres van acabar l'última temporada amb unes xifres envejables.

Gareth Bale va marcar dinou gols i va donar tretze assistències. A més va brillar durant l'Eurocopa de França, on va sumar tres dianes més, una altra assistència i va liderar la selecció de Gal·les, per arribar fins a la semifinal, en què va caure contra Portugal.

Per la seva banda, Antoine Griezmann ha demostrat que està cridat a ser un dels grans davanters del futbol contemporani. Ho certifiquen els seus 32 gols i cinc assistències de la campanya 2015-16 amb l'Atlètic de Madrid, on ja s'ha convertit en una de les peces fonamentals de Simeone. També va ser important per a la selecció del seu país en l'última Eurocopa, els seus sis gols van catapultar França a la final i a ell el van col·locar com a màxim golejador, cosa que li va servir per endur-se el premi de millor jugador del torneig. A més, va donar dues assistències de gol als seus companys de selecció.

Hegerberg trenca l'hegemonia alemanya

La noruega Ada Hegerberg, de 21 anys, ha estat votada com la millor futbolista europea de la temporada 2015-16 superant a l'alemanya Dzsenifer Marozsán i la francesa Armandine Henry. Es la primera no alemanya en guanyar aquest guardó des de la seva creació, l'any 2013.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut