Tour de França

Contador cedeix el triomf a Andy Schleck al cim del Tourmalet, i Joaquim Rodríguez arriba tercer

Alberto Contador conserva el mallot groc de líder després de la 17a etapa, amb final al mític Tourmalet. Quan faltaven deu quilòmetres per a l'arribada, Andy Schleck ha llançat un atac al qual només ha pogut respondre Contador. El luxemburguès i el de Pinto s'han col·locat al capdavant i, quan quedaven quatre quilòmetres, Contador ha intentat donar un cop definitiu, però Schleck ha aguantat. Al final, el madrileny ha cedit el triomf al seu gran rival i manté els vuit segons d'avantatge a la general. Joaquim Rodríguez ha arribat tercer i puja al setè lloc de la classificació.

Actualitzat
El luxemburguès s'ha adjudicat la victòria en l'etapa reina del Tour, al cim del Tourmalet, acompanyat per Alberto Contador, que no li ha disputat el triomf. El de Pinto és el líder de la classificació general, amb vuit segons d'avantatge sobre el seu màxim rival, a l'espera del que passi en la contrarellotge de dissabte.

"No he disputat l'etapa, he deixat que guanyés Andy, que ha fet el desgast al port. El que compta per mi és que he donat un pas important per guanyar el Tour i que em trobo amb molt bones cames", ha reconegut Contador, abans de ser felicitat per Nicolas Sarkozy i Miguel Induráin.

En el dia del centenari de la primera pujada al Tourmalet, la pluja, la boira i el mal temps han fet acte de presència, però no han impedit que Joaquim Rodríguez, vencedor a Mende, arribés en tercera posició a la meta del Tourmalet. En la lluita pel tercer graó del podi a París, Samuel Sánchez continua tercer, tot i patir una forta caiguda en l'inici de l'etapa. El campió olímpic a Pequín treu 21 segons al rus Menchov.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut