Motor

Canet aconsegueix la primera "pole position" i Lorenzo es mostra intractable en MotoGP

Als 17 anys, i a casa, el pilot de l'Estrella Galicia s'ha llançat en l'última volta i ha superat Binder; Lorenzo ha batut el rècord del circuit tres vegades durant la Q2

Actualitzat

Aron Canet ha estat el més ràpid en la classificació de Moto3 i podrà tancar la temporada del debut al Mundial de motociclisme amb la primera "pole position" de la seva carrera. Hi ho farà a casa seva, en el gran premi valencià. En la primera línia de l'engraellat l'acompanyaran Brad Binder i Hiroki Ono. La sessió ha estat emocionant fins al final. Tot i que al principi ha dominat Joan Mir, que finalment s'ha classificat desè, i que després ha estat Philipp Oettl qui ha passat al capdavant, Binder ha fet valer la seva condició de campió del món i ha superat tothom en l'última volta. No ha estat fins als últims instants que Canet, amb un últim esforç, ha signat un millor temps de 2.26,361.

Nicolo Bulega, Juanfran Guevara, que havia estat el millor en el tercer lliure, i Niccolò Antonelli ocuparan la segona fila. Molt més enrere, des del lloc 26, sortirà Albert Arenas.

Lorenzo s'acomiada de Yamaha amb la "pole" de MotoGP

Jorge Lorenzo ha volat en la qualificació de MotoGP i no ha donat opcions ni a Marc Márquez, el campió del món. El tricampió ha sortit molt decidit i en la primera volta de la Q2 ha trencat, amb un 1.29,849, el rècord del circuit que ell mateix havia establert l'any passat. I s'ha tornat a superar tres voltes més tard amb un 1.29,623 i un 1.29,401 en la penúltima.

Márquez, sorprès al principi, ha passat pel taller després d'un incident sense conseqüències amb Andrea Iannone. Ha tornat a pista llançat a perseguir Lorenzo, però el mallorquí ha estat intractable, i el ceverí s'ha hagut de conformar amb el segon lloc, a  tres dècimes.

El tercer ha estat Valentino Rossi, que s'ha passat la sessió intentant agafar la roda dels dos primers. En la primera volta se li han escapat, però en l'última ha aconseguit enganxar-se a la roda de Márquez en un avançament, i ha pogut entrar en la tercera posició.

La segona línia de sortida quedarà ocupada per Maverick Viñales, Andrea Dovizioso i Pol Espargaró. Dani Pedrosa, que torna després d'una lesió amb diverses fractures, s'ha classificat vuitè i Aleix Espargaró ha estat novè, just el lloc que ocupava quan ha caigut. Tito Rabat s'ha quedat a la Q1, en el lloc 21.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut