Valtteri Bottas
Valtteri Bottas ha fet la primera "pole" en la Fórmula 1 (Reuters)
Motor

Bottas deixa Hamilton sense rècord i s'adjudica la primera "pole position" en la Fórmula 1

L'anglès es queda el segon lloc després d'una última volta irregular; els Mercedes no es mostren competitius, tot i el tercer lloc de Vettel, mentre que Alonso i Sainz compartiran la vuitena fila després d'haver espatllat els motors

Actualitzat

Valtteri Bottas ha demostrat en la classificació del Gran Premi de Bahrain de Fórmula 1 que no té ganes de ser la comparsa de Lewis Hamilton a Mercedes aquesta temporada. El finlandès ha pispat la "pole position" al multicampió en una Q3 molt competida entre els dos companys, i li ha impedit aconseguir el setè primer lloc de cursa seguit, la qual cosa hauria suposat un rècord per a l'anglès.

Bottas s'ha mantingut a l'ombra en les dues primeres tandes, i ha atacat molt aviat en la tercera. Aquí, des de les primeres voltes, ha marcat el millor temps, però Hamilton ha reaccionat i ha recuperat aviat el primer lloc que havia mantingut amb mà de ferro en la Q1 i en la Q2. Tots dos han anat progressant d'aquesta manera fins a l'última volta, quan Bottas ha clavat el cop de puny sobre la taula i Hamilton, sorprenentment, no ha tingut prou sang freda per millorar el temps en l'últim intent.

D'aquesta manera, Bottas s'adjudica la primera "pole position" de la seva carrera, en tan sols la tercera aparició al voltant d'un Mercedes. Caldrà veure què és capaç de fer en la cursa de diumenge quan surti davant de la resta de contrincants. I, sobretot, amb un Hamilton molt picat al darrere.

Els Ferrari han decebut pel que fa al bon paper que havien fet en els lliures. No han estat a prop dels Mercedes en cap moment, tot i que Sebastian Vettel ha complert amb el tercer lloc. Kimi Räikkönen ha estat cinquè, al darrere del Red Bull de Daniel Ricciardo.

Fins a la desena posició, s'han classificat Max Verstappen, Nico Hülkenberg, Felipe Massa, Romain Grosjean i Jolyon Palmer.

Carlos Sainz haurà de sortir de la 16a posició en no haver pogut superar la Q1. El madrileny ho tenia tot per passar en l'última volta llançada, però, abans d'acabar, el motor del Toro Rosso s'ha quedat sense potència i l'ha deixat aturat al voral.

La desgràcia de Sainz ha beneficiat Fernando Alonso i, irònicament, no ha servit per a res. El McLaren ha passat per una sola posició a la Q2, la que Sainz ha perdut, però l'asturià no ha pogut ni completar la primera volta d'aquesta ronda. El motor Honda s'ha espatllat abans d'arribar a la recta, i amb prou feines ha donat per arribar al taller.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut