Atletisme

Berta Castells queda eliminada a la prova de llançament de martell i Usain Bolt torna per competir als 200 metres

La tarragonina Berta Castells s'havia marcat com a objectiu als Mundials de Daegu arribar a la final de llançament de martell, però ha quedat eliminada a la ronda classificatòria. L'única representant del combinat espanyol en la jornada de divendres ha fet un millor llançament de 67,74 metres, insuficient per situar-se entre les dotze millors marques que donen accés a la final. Desena del seu grup i divuitena de la general, Castells no ho tenia fàcil, ja que havia de llançar 71 metres, gairebé un metre i mig per sobre del rècord d'Espanya (69,53), que ella mateixa havia fet als campionats estatals celebrats a Màlaga.

Actualitzat
Usain Bolt torna a la pista

Cinc dies després de la seva traumàtica eliminació de la final dels 100 metres, el jamaicà Usain Bolt ha tornat a la pista de Daegu per començar a competir a la prova de 200 metres. Aquesta vegada ha fet una sortida neta i s'ha classificat fàcilment per a les semifinals guanyant sobradament amb un temps de 20,30. A la tarda ha disputat les semifinals i, també frenant en els darrers metres, ha vençut la seva sèrie aturant el cronòmetre en 20,31. Dissabte lluitarà per l'or en una prova en què té el rècord del món (19,19) i els títols olímpic i mundial. El francès Christophe Lemaitre també s'ha classificat fent a la seva sèrie la seva millor marca individual de la temporada (20,17).

Pistorius no participa a la final, però serà al podi

La participació del primer atleta amb discapacitat present en un campionat absolut d'atletisme s'ha acabat abans d'hora. El sud-africà Oscar Pistorius no ha estat inclòs en l'equip que ha disputat la final dels 4x400 metres, tot i que va ajudar la seva delegació a classificar-se per a la lluita per les medalles. No ha participat, doncs, en la cursa en què Sud-àfrica ha aconseguit la medalla de plata, després d'haver quedat en segona posició, darrere dels Estats Units i davant de Jamaica. Tot i no ser a la final, Pistorius sí que serà present al podi.

Dwight Phillips, quart títol en salt de llargada

El nord-americà Dwight Phillips ha igualat la fita del cubà Iván Pedrosa en conquerir el seu quart títol mundial de longitud en un duel amb l'australià Mitchel Watt. Phillips, de 33 anys, ha dinamitat el concurs amb un salt de 8,45 metres al segon torn, amb què ha superat els 8,31 que havia fet Watt.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut