Bartomeu durant el seu discurs, observat per Florentino Pérez (EFE)
Futbol

Bartomeu: "Els clubs de futbol no hem d'entrar en el debat polític, però sí que podem transmetre valors"

El president del FC Barcelona ha exhibit cordialitat amb Florentino Pérez durant la presentació d'una campanya impulsada per la UNESCO per lluitar contra el racisme -"Sense respecte, no hi ha joc"- que s'ha fet a Madrid

Actualitzat

Josep Maria Bartomeu i Florentino Pérez han coincidit aquest dimarts al migdia a Madrid i han exhibit cordialitat. Els presidents del FC Barcelona i el Reial Madrid han participat en la presentació d'una campanya impulsada per la UNESCO per lluitar contra el racisme: "Sense respecte, no hi ha joc". També hi ha participat Andrea Agnelli, el màxim dirigent de la Juventus.

Bartomeu ha assegurat en el seu discurs que els clubs de futbol "no han d'entrar en el debat polític", però sí que poden "transmetre valors" a la societat. "El Barça el 2003 va eradicar la violència del seu estadi, però anem més enllà. Els clubs no hem d'entrar en el debat polític, però sí que podem transmetre valors. En la formació, al Barça vivim aquesta responsabilitat amb molta passió", ha declarat el mandatari blaugrana.

Bartomeu ha definit "les actituds xenòfobes o homòfobes" com "una construcció mental, cultural i política" per la qual els clubs estan "molt preocupats", ja que els equips accepten la globalització agrupant jugadors de diferents procedències, però això a la societat "no està tan clar". "Igual que els equips acceptem la globalització, això ha de passar a la societat, però no està tan clar. Per això els equips tenim l'obligació d'intentar treballar i col·laborar, esforçar-nos i acceptar que cada jugador té les seves qualitats, que el color de la pell no importa i que juguen junts i en equip", ha afegit.

Anar al contingut