El Barça es podria adjudicar la tretzena Supercopa de la seva història
Supercopa

Barça i Sevilla es juguen el primer títol de la temporada a Tànger

El Barça es podria adjudicar la tretzena Supercopa de la seva història en un partit en què el VAR serà un dels protagonistes

Actualitzat

El FC Barcelona i el Sevilla es disputaran aquest vespre, a les 22.00, el primer títol de la temporada, la Supercopa, que per primera vegada es jugarà a partit únic i a l'estranger, a l'estadi Ibn Battouta de Tànger, al Marroc.

El partit, en què el Barça es podria adjudicar la tretzena Supercopa de la seva història, també serà el primer partit oficial del futbol espanyol en què es fara servir el VAR. Un torneig ple de novetats que el Barça vol guanyar per tornar el trofeu a les seves vitrines, després d'haver-lo perdut l'any passat a mans del Reial Madrid.

L'equip d'Ernesto Valverde arriba en aquesta ocasió a la cita després de completar una intensa pretemporada, en la qual no ha deixat males sensacions, encara que els resultats no l'han acompanyat. En la gira pels Estats Units, els blaugranes van disputar tres partits de la Copa Internacional de Campions que es van saldar amb un empat contra el Tottenham Hotspur (2-2) i dues derrotes contra el Roma (2-4) i el Milan (0-1).

Amb la baixa del migcampista Sergi Roberto per sanció, Valverde confeccionarà un onze en què barrejarà alguns internacionals poc rodats amb els homes que més minuts van acumular en la pretemporada.

El Sevilla i Machín

El Sevilla arriba a la innovadora cita de Tànger enmig d'un esgotador programa, perquè serà el quart partit d'aquest nou exercici, en què ha de disputar les prèvies a la recerca de la fase de grups de la Lliga Europa.

En haver quedar setè en la Lliga anterior, liequip andalús ha de passar tres eliminatòries. La primera la va superar amb solvència contra l'Ujpest hongarès i ara està immers en la disputa de la segona contra el Zalgiris lituà, que no porta tan ben encarrilada després de l'1-0 de l'anada, disputada dijous passat al Sánchez Pizjuán.

Ara es troba amb el potent Barcelona, un rival que el maig passat el va escombrar en la final de la Copa del Rei (5-0), cosa que encara cou en tots els estaments del club, sobretot en l'afició, molt dolguda per la "incompareixença" del seu equip en aquest partit.

El nou tècnic del Sevilla, Pablo Machín, en ple procés per inculcar la seva idea i el seu estil de joc, i encara amb la plantilla en fase de transformació, ha reconegut que arriben al partit poc rodats per l'altura del curs en què es troben.

La Supercopa, fora de l'àmbit esportiu, ve envoltada de polèmica després que el club de Nervión va considerar que la Federació Espanyola va actuar contra els seus interessos per traslladar-la a la ciutat marroquina i no seguir amb l'habitual format d'anada i tornada; també hi ha hagut un punt de fricció després del comunicat de la Federació que avisa que no hi ha límit de jugadors extracomunitaris sobre la gespa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut