Barça

Alves no es recupera d'una estrebada muscular i no entra a la llista de convocats per jugar a Gijón

El Barça afrontarà el partit d'aquest dissabte a El Molinón amb la baixa definitiva de Dani Alves. El lateral brasiler, una peça indiscutible i gairebé insubstituïble en els esquemes de Pep Guardiola, va patir una estrebada muscular i finalment s'ha quedat fora de la llista de convocats per viatjar a Gijón. Keita, sancionat, també serà baixa per enfrontar-se a l'Sporting. En canvi, el tècnic blaugrana recupera dos jugadors bàsics en el mig del camp com són Sergio Busquets, recuperat d'una contusió renal i Touré Yaya, que va tornar aquesta setmana a Barcelona després de l'eliminació de la Costa d'Ivori en els quarts de final de la Copa d'Àfrica.

Actualitzat
Encara que a vegades ho sembli, Dani Alves no és indestructible. El lateral brasiler, que en l'entrenament de dijous es va fer una estrebada muscular a la cama dreta, no s'ha recuperat a temps i s'ha quedat fora de la llista de convocats per viatjar a Gijón, on el Barça juga aquest dissabte contra l'Sporting. Guardiola ha reconegut que el jugador no es trobava en condicions i tampoc han volgut arriscar amb un futbolista que no té un recanvi natural. La baixa obligada d'Alves obligarà el tècnic blaugrana a reestructurar la línia defensiva i Carles Puyol, un autèntic comodí, es perfila com el seu substitut al lateral dret. Una altra baixa, en aquest cas per sanció, és la de Seydou Keita, que va veure la cinquena targeta groga a Valladolid.

Però no tot són males notícies per al líder de la Lliga. Guardiola recupera dos jugadors bàsics en el mig de camp com són Touré Yaya i Sergio Busquets. L'africà torna a una llista de convocats després de l'eliminació de la Costa d'Ivori a la Copa d'Àfrica, mentre que el jugador de Badia ja té l'alta mèdica després de recuperar-se d'una contusió renal que li va impedir jugar al Nuevo Zorrilla.

Per al partit de dissabte a El Molinón, Guardiola, fidel a la tradició, no es refia d'un rival que l'any passat va encaixar un contundent 1-6, un partit que va marcar l'inici d'una temporada inoblidable. El tècnic blaugrana ha avisat que l'Sporting ha millorat molt, sobretot defensivament, i ha alertat que al seu estadi és un equip molt perillós.

D'altra banda, Pep Guardiola també s'ha posicionat sobre la data de les eleccions presidencials al Barça i ha dit que tant li fa i que ell no ha de decidir cap data dels comicis. Si el president i algun precandidat han dit en públic que consultaran a Guardiola la data de les eleccions, Guardiola els ha tornat la pilota. El tècnic blaugrana ha reconegut que no li han demanat res, que no té clar quina és la millor data, i que l'únic que té clar és que ho han de decidir els directius.

L'Sporting espera plantar cara

La temporada passada, recital blaugrana a El Molinón. 1 a 6 per a l'equip de Guardiola en el partit que va suposar el tret de sortida del Barça de les Sis Copes, el Barça que ara torna. També la temporada passada, Guardiola va fer debutar amb el primer equip Alberto Botía, un central amb molt de futur que ara juga cedit a l'Sporting. Botía ha assegurat que el Barça no ho tindrà tan fàcil per guanyar com la temporada passada i que l'equip asturià plantarà més batalla al líder de la Lliga. Una opinió que comparteix el tècnic Manolo Preciado, un autèntic admirador del futbol ofensiu dels blaugranes, a qui considera, sense cap dubte, el millor equip del món. Segons Preciado, que ningú pensi repetir el resultat de l'any passat.
Anar al contingut