Futbol internacional

Alejandro Sabella és presentat com a nou seleccionador de l'Argentina

Alejandro Sabella ha estat presentat aquest dissabte com a nou seleccionador argentí de futbol. Sabella, de 56 anys, ocupa el lloc de Sergio Batista, que va ser cessat després de l'eliminació de l'Argentina als quarts de final de la Copa Amèrica. Sabella ha firmat un contracte de tres anys, tot just al final de les eliminatòries del Mundial del 2014. "Tots somiem a dirigir la selecció argentina, des de que comencem a jugar al futbol a l'escola, als carrers. Això és el màxim per a un entrenador al meu país", ha reconegut durant la seva presentació oficial.

Actualitzat
Els ajudants de Sabella al capdavant de l'"albiceleste" seran Julián Camino i Claudio Gugnali i el preparador físic Pablo Blanco, el mateix equip de treball que va tenir en la seva primera experiència com a entrenador l'Estudiantes de La Plata. Sabella arriba a la selecció argentina amb un perfil baix i una breu però sòlida carrera com a entrenador que va arribar a la seva màxima expressió amb l'Estudiantes de La Plata, campió de la Copa Libertadores el 2009 i de l'Apertura del seu país un any després. 

Pachorra, sobrenom amb el qual el coneixen al seu país, és un home simple, educat i de paraules mesurades, durant la seva carrera professional sempre ha estat a l'ombra de Norberto Alonso com a jugador i de Daniel Passarella com a entrenador.

Sabella va ser un exquisit migcampista sorgit del planter del River Plate en la dècada dels 70, quan l'amo absolut del lloc en el qual jugava era Beto Alonso, una de les màximes glòries del popular equip argentí. Diversos anys relegat en la banqueta dels suplents van fer que Sabella emigrés el 1978 al Sheffield United anglès, en el qual va militar dos anys fins a ser traspassat al Leeds United. L'Estudiantes de La Plata el va repatriar el 1981 per formar un dels equips més importants de la història d'aquest club, en el qual, dirigit per Carlos Bilardo, va guanyar dos títols de campió.
Després d'una breu participació en la selecció argentina, ja dirigida pel Narigón, Sabella va jugar entre el 1985 i el 1986 al Gremi de Porto Alegre brasiler, el 1987 va tornar a l'Estudiantes, va passar després pel Ferro Carril Oeste i el 1989 va penjar la botes a l'Irapuato mexicà.

Com a entrenador, immediatament va vincular la seva carrera amb el millor amic que li ha donat la professió, Daniel Passarella, de qui va ser assistent a la selecció d'Argentina (1994-1998) i l'Uruguai (1999-2001), al Parma italià, el Monterrey mexicà, el Corinthians brasiler i el River Plate.

"La meva amistat amb Daniel m'impedia anar-me'n del seu costat", va confessar una vegada l'entrenador al ser consultat sobre les raons per les quals es mantenia com a ajudant de camp de qui avui presideix el River. Només quan Passarella es va bolcar a l'activitat política, Sabella es va llançar en solitari a l'aventura de dirigir.

Va assumir la banqueta de l'Estudiantes el març del 2009 i pocs mesos després va dur l'equip de la ciutat de La Plata a adjudicar-se la quarta Copa Libertadores de la seva història, èxit que sempre s'encarrega d'atribuir "exclusivament" als jugadors. Aquesta victòria va conduir l'equip argentí a jugar el Mundial de Clubs, on va caure derrotat a la final contra el Barça a la pròrroga.

Sabella, que té un 67 per cent d'efectivitat com a tècnic, tenia previst viatjar la setmana passada cap als Emirats Àrabs per fer-se càrrec de l'Al-Jazeera, però la trucada de l'AFA va aturar la seva marxa al país àrab. Ara li ha arribat l'hora de dirigir l'"albiceleste", el somni de qualsevol argentí.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut