Hoquei herba

El CD Terrassa celebra el seu centenari amb diferents actes al camp de Les Pedritxes

El CD Terrassa, el club degà de l'hoquei herba català, està en plena celebració del seu centenari. El camp de Les Pedritxes ha acollit aquest diumenge un partit entre les seleccions de Catalunya i Sud-àfrica, amb derrota de les catalanes per 0 a 1. És només un dels molts actes que s'hi celebren per commemorar els 100 anys de vida del club terrassenc.

Actualitzat
A tocar del parc natural de Sant Llorenç del Munt, s'alça el club degà de l'hoquei català i espanyol. Aquest any l'entitat celebra que en fa cent de l'arribada a Terrassa dels primers estics. Es posava la llavor d'una història que uniria definitivament la ciutat amb aquest esport. El primer partit no es va jugar fins al 2 juny de 1912 i els primers anys no van ser fàcils. L'hoquei de principis de segle era ben diferent de l'actual. Una bona manera de celebrar el centenari, recordar com eren aquells primers partits. Roba i materials de l'epoca, jugant evidentment en camps de sorra.

Entre la vintena d'esportistes olímpics sorgits del Terrassa, en destaca Antoni Nogués. Va jugar els Jocs de Tòquio, Mèxic i Munic. Amb 66 anys, continua en actiu a Tercera Divisió. Sobre sorra, herba natural o gespa artificial, l'escola ha estat sempre la base del club. D'aquí han sortit tots els èxits. En el palmarès masculí, una Lliga i 12 Copes del Rei. Els èxits més recents, però, els ha donat l'equip femení, amb cinc Copes de la Reina i cinc títols de Lliga, l'últim el 2008.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut