El Barça esclafa sense pietat La Bruixa d'Or Manresa en un derbi molt desigual al Palau (101-53)

Els blaugranes han passat per sobre dels bagencs en un partit sense història des del salt inicial. Mario Hezonja, amb 8 de 8 en triples, ha destrossat el conjunt de Pedro Martínez.

El Barça de bàsquet ha aconseguit la victòria més plàcida de la temporada. En la seva visita al Palau, el Bàsquet Manresa ha patit especialment l'efectivitat d'Hezonja en el llançament exterior i ha encaixat una derrota dolorosa.

Ante Tomic, MVP de l'última jornada de l'Eurolliga, ha donat l'assistència del partit quan encara estava arribant públic al Palau. Una delícia, per encetar el que ha estat una autèntica escombrada del Barça a La Bruixa d'Or. La defensa blaugrana ha ofegat la circulació de pilota dels de Pedro Martínez, les pèrdues s'han succeït i també els contraatacs a l'altra cistella. Edwin Jackson, cohibit feia setmanes, s'ha destapat i tot plegat ha deixat un 26 a 4 al primer quart.

Els 4 punts visitants en aquest primer període han estat de tir lliure, una demostració del desencert ofensiu dels homes de Pedro Martínez, que han viscut un autèntic malson en un partit sense història. El segon quart no ha variat gaire, perquè el Manresa només n'ha anotat 9, tots del neozelandès Fotu, l'únic jugador bagenc que s'ha salvat de la desfeta general. I un triple de Doellman ha posat un escandalós 53 a 13 al descans.

S'acostava la pallissa rècord del Barça en l'ACB, +59, sobretot quan Mario Hezonja ha desbordat el què quedava de defensa rival amb un recital de triples. La perla croata ha acabat amb un espectacular 8 de 8 des del 6,75 (24 punts en 22 minuts i 30 de valoració). Per sort bagenca, els locals han acabat pensant en el Reial Madrid, rival de dijous a l'Eurolliga, en un duel clau per aspirar al liderat de grup al Top 16. Al final, el Barça ha arrodonit el recital superant la barrera dels 100 punts i ha acabat guanyant per 48 punts de diferència (101-53).