Tarda de calor però també amb més núvols i ruixats

La inestabilitat va en augment durant la part central de la setmana. Aquesta tarda, els ruixats tindran més embranzida i s'estendran per més zones del nord del país

Alberto AlcántaraActualitzat

Dimarts tenim una configuració clàssica de l'estiu, amb una baixa tèrmica a l'interior peninsular afavorint la nuvolositat, i amb presència d'aire fred que ajudarà que els núvols de calor derivin en tempestes. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per intensitat de pluja.

Més ruixats

No ha calgut esperar a la tarda al moviment atmosfèric: el dia ha començat força assolellat cap a l'est, però amb més núvols cap a l'oest, restes de l'activitat de les tempestes de les últimes hores a l'entorn del sistema Ibèric. Els ruixats ja han caigut de matinada al Pirineu occidental. A migdia, descarregaven xàfecs cap al Ripollès.

Ara bé, serà durant les pròximes hores quan núvols, ruixats i tempestes tinguin més força i abastin més territori: el Pirineu, el prepirineu i punts d'interior de nord-est o nord de la Catalunya Central, fins i tot arribant al prelitoral nord. Pot repetir-se alguna calamarsada com la que va caure ahir a Puigcerdà. Cap al sud, el cel continuarà més assolellat o variable. De cara a la nit, els ruixats desapareixeran.

Calor i xafogor matisada pels ruixats

Esperem un comportament més divers de les màximes: a l'entorn del Pirineu i prepirineu i l'oest tendiran a baixar, puntualment de manera moderada en els indrets amb ruixats. En canvi, a la resta, les temperatures diürnes poden pujar una mica més. La calor i la xafogor continuaran com correspon a l'època de l'any.

I els pròxims dies...

Els pròxims tres dies, els ruixats continuaran, amb més o menys extensió segons la jornada. Les temperatures continuaran en la línia de calor, amb petites pujades o baixades.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut