Tarda amb pocs canvis: sol i calor, amb risc de pocs ruixats

Continuem la setmana amb pocs canvis meteorològics: sol i calor dominen, malgrat que hi ha un cert risc de ruixats a l'extrem nord

Alberto AlcántaraActualitzat

Temps marcat per les baixes pressions d'origen tèrmic a l'interior peninsular i una mica d'aire fred a les capes altes. El resultat serà un dia molt marcat pel sol i amb possibilitat d'alguns ruixats. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté l' avís per intensitat de pluja.

Del sol als ruixats

El matí ha estat molt tranquil, amb un bon sol a gairebé tot el país, amb l'excepció dels núvols residuals en forma d'estrats baixos que s'han repartit per punts de la meitat oest.

El mecanisme habitual de formació de tempestes ha començarat a funcionar a partir del migdia, de manera que a la tarda els núvols d'evolució podran derivar en alguns xàfecs al Pirineu, de manera més probable a l'oriental, i a zones d' interior del nord-est. En general seran molt poc abundants i febles. De manera puntual, pot haver-hi alguna tempesta forta. 

Pocs canvis tèrmics i xafogor

Hem tingut una nit difícil, amb temperatures situades sobre la barrera dels 20ºC. Ambient tropical, doncs, que donarà pas a unes màximes similars a les d'ahir en conjunt, però més altes cap al nord-oest. Hi haurà valors extrems de 36-37º C a punts del centre i l'oest de Catalunya.

I els pròxims dies...

Dijous i divendres seran dos dies de cel una mica més variable o ennuvolat, i es repetiran els ruixats. El més destacat de dijous serà el repunt de la calor.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut