Calitja i pols en suspensió a l'Urgell

Primer dia de l'any que s'arriba als 30 °C a Catalunya

És la quarta vegada que s'arriba a aquesta xifra tan aviat en el calendari des de 1993

Isaac VilàActualitzat

Aquest primer dissabte d'abril ha estat el primer dia en què les temperatures s'han enfilat fins als 30 graus. Les comarques de Lleida han estat on l'ambient calorós s'ha deixat notar, concretament, a l'estació què el Servei Meteorològic de Catalunya té a Lleida - La Femosa, que ha arribat justament a 30,0 °C a primera hora de la tarda.

Temperatura màxima 6 abril 2024

La xifra ocupa la quarta posició en el calendari de jornades en què s'arriba als primers 30 graus. L'any 2017 es va arribar a aquesta xifra el dia 9 de març, la data més primerenca dels últims trenta anys.

 

Aquestes temperatures són conseqüència de la important situació de sud què domina l'Europa occidental aquests últims dies. Una extensa borrasca situada a l'Atlàntic estira una massa d'aire força càlida per l'època, que fins i tot ve acompanyada d'una quantitat important de pols en suspensió sahariana, que deixa el cel marronós.

Capvespre marronós a Roses (Mercedes Creus)

Aquesta situació té les hores comptades, a partir de dilluns, però sobretot dimarts, notarem una notable baixada de temperatures que pot ser de fins a vuit o deu graus a l'interior i fins a dotze al Pirineu, en comparació amb les temperatures d'aquest cap de setmana. A la costa, la baixada serà inapreciable o fins i tot poden pujar un grau o dos. Tot plegat, per l'acostament d'un nou sistema frontal què portarà ruixats a les comarques del Pirineu i del nord-est. Ventades fortes del nord i nord-oest a l'Alt Empordà i Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

El meteograma de la ciutat de Barcelona mostra la retirada de la massa d'aire càlid durant la primera part de la setmana. 

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut